Για το θαύμα η Ρεάλ, για την πρόκριση η Ντόρτμουντ

Τη μεγάλη ανατροπή αναζητά η Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι στη Ντόρτμουντ στην αποψινή (21:45) ρεβάνς του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» για τα ημιτελικά του Champions League. Δεν έχουν περάσει πολλά βράδια από εκείνο το εφιαλτικό στη Βεστφαλία όπου η Μπορούσια και δη ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έκαναν πάρτι επικρατώντας με το εμφατικό 4-1.

Το συγκρότημα του Γιούρκεν Κλοπ έχει το πάνω χέρι για πρόκριση στον τελικό της 25ης Μαΐου

στο Γουέμπλεϊ, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι Μαδριλένοι θα παραταχθούν για να βγάλουν την υποχρέωση. Το είπε και ο Ζοζέ Μουρίνιο στη συνέντευξη Τύπου της Μ. Δευτέρας: «Θα παίξουμε και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε κεφάλι στο σκορ. Θα προσπαθήσουμε λεπτό με λεπτό να σκοράρουμε μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. Εάν παίξουμε όπως στο Ντόρτμουντ, τότε ξεχάστε το! Μπορεί να χάσουμε ακόμη και το παιχνίδι. Εάν παίξουμε όπως ξέρουμε και έχουμε ομαδικό πνεύμα. Το ποδόσφαιρο είναι ποδόσφαιρο και όλα μπορούν να συμβούν».

Στα της προϊστορίας, η Ντόρτμουντ σε διπλούς αγώνες στην Ευρώπη απέναντι σε Ισπανούς έχει 4 προκρίσεις και 2 αποκλεισμούς, ενώ η Ρεάλ 11 και 7 αντίστοιχα.

Το ‘χει ξανακάνει

Πολλοί πιστεύουν ότι το 4-1 δύσκολα ανατρέπεται. Η Ρεάλ Μαδρίτης, όμως, μπορεί βάσιμα να πιστεύει σε ανατροπή, αφού το έχει… ξανακάνει. Τη σεζόν 1975-76 στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών της η Ρεάλ βρήκε στο δρόμο της την πρωταθλήτρια Αγγλίας, τότε, Ντέρμπι Κάουντι, από την οποία ηττήθηκε στο πρώτο παιχνίδι (εκτός έδρας) με 4-1. Στη ρεβάνς, όμως, οι Μαδριλένοι ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα και με γκολ στην παράταση προκρίθηκαν 5-1.

Αρκετά χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα την περίοδο 1984-85, για τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, η Ρεάλ Μαδρίτης ηττήθηκε στο πρώτο παιχνίδι από την Άντερλεχτ με 3-0 αλλά στον επαναληπτικό πήρε εμφατική πρόκριση με το εντυπωσιακό 6-1. Τέλος, ένα χρόνο μετά στον ίδιο γύρο, η Ρεάλ ηττήθηκε 5-1 από τη Γκλάντμπαχ στο πρώτο ματς, αλλά επικράτησε με 4-0 στη Μαδρίτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα