ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΤΣΣΚΑ

Το δεύτερο ευρωπαϊκό της ιστορίας του διεκδικεί απόψε το βράδυ (21:00, ΝΕΤ & Novasports) στην Κωνσταντινούπολη ο Ολυμπιακός κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Το ταξίδι της εφετινής Euroleague φτάνει στο τέλος του με τη διεξαγωγή του αποψινού τελικού μεταξύ του Ολυμπιακού

και της ΤΣΣΚΑ στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ολυμπιακός έκανε τη μεγάλη έκπληξη και έφτασε μέχρι τον τελικό του Final 4 απέναντι σε μια ομάδα που πολλοί της έδωσαν τον ρόλο του φαβορί σχεδόν από την αρχή της χρονιάς. Ο λόγος για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Κιριλένκο, του Σισκάουσκας και του Τεόντοσιτς, η οποία έφτασε με χαρακτηριστική άνεση στην τελική τετράδα και στον ημιτελικό απέκλεισε με περιπετειώδη τρόπο τον κάτοχο του ευρωπαϊκού τροπαίου Παναθηναϊκό.

Στην αντίπερα όχθη η ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς με χαμηλότερο μπάτζετ σε σχέση με άλλες χρονιές, με νεανική ομάδα και ηγέτη τον Βασίλη Σπανούλη έφτασε να διεκδικεί τη βαρύτιμη κούπα αν και στην αρχή της χρονιάς έπαθε ουκ ολίγα στραπάτσα. Οι ερυθρόλευκοι έφτασαν τελικό μετά από δύο χρόνια και θα προσπαθήσουν να στεφθούν πρωταθλητές Ευρώπης για δεύτερη φορά στην ιστορία τους και πρώτη μετά το 1997 και τη Ρώμη. Τότε που -και πάλι με προπονητή τον Ντούσαν Ιβκοβιτς- νίκησαν στον τελικό τη Μπαρτσελόνα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι είναι δεδομένη η απουσία του Έισο Λο, ο οποίος στον ημιτελικό της Παρασκευής με τη Μπαρτσελόνα υπέστη βαρύ διάστρεμμα. Ο Αμερικανός θα προσπαθήσει να είναι έτοιμος για τους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος κόντρα στον Παναθηναϊκό, οι οποίοι αρχίζουν την ερχόμενη Πέμπτη. Στην αντίπερα όχθη ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ, Γιόνας Καζλάουσκας, δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Με τον Κρστιτς δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, αφού τέθηκε στη διάθεση του τεχνικού και θα αγωνιστεί κανονικά απόψε.

Νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 18:00 ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τη Μπαρτσελόνα στον μικρό τελικό της διοργάνωσης. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ματς άνευ σημασίας, αφού οι δύο ομάδες παίζουν για την τρίτη θέση του Final 4. Αμφότεροι οι προπονητές -Ομπράντοβιτς και Πασκουάλ- αναμένεται να δώσουν χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν είχαν ενεργό ρόλο μέχρι στιγμής, αφού στην άκρη του μυαλού τους υπάρχουν οι τελικοί του πρωταθλήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα