Γερμανικές πιέσεις ενόψει του β’ γύρου των εκλογών

Ο υπυοργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος της Γερμανίας δήλωσε στη Wall Street Journal ότι η ευρωζώνη δεν πρέπει να βιαστεί να αποφασίσει σχετικά με τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας στην Κύπρο.

Όπως υποστήριξε ο Φίλιπ Ρέσλερ, η ευρωζώνη πρέπει πρώτα να διαπιστώσει κατά πόσο η νέα κυβέρνηση της Κύπρου θα είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές της οικονομίας της. Παράλληλα,

σημείωσε ότι πρέπει να μελετηθούν οι επιπτώσεις που θα είχε μία ενδεχόμενη χρεοκοπία της Κύπρου στις ελληνικές τράπεζες.

«Η κυπριακή κυβέρνηση πρέπει να θέσει στο τραπέζι τα στοιχεία και τα δεδομένα, ώστε να μπορέσουμε να καθορίσουμε ποιες είναι οι πραγματικές χρηματοδοτικές ανάγκες. Πρέπει να γνωρίζουμε, για παράδειγμα, ποιες είναι οι χρηματοπιστωτικές διασυνδέσεις ή ποια επίπτωση θα μπορούσε να υπάρξει στις ελληνικές τράπεζες», είπε.

Όσον αφορά στην κρίση και στην πορεία της γερμανικής οικονομίας, εκτίμησε ότι αναμένει ισχυρή ανάκαμψη μέσα στο 2013. «Δεν είναι το τέλος της κρίσης, αλλά η αρχή του τέλους της κρίσης», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα