Γενοκτονία στην Μιανμάρ καταγγέλλει ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας

Περισσότερο από τρεις μήνες, στην Μιανμάρ η μουσουλμανική κοινότητα, η οποία αποτελεί και μειονότητα στην χώρα, απειλείται από συνεχείς επιθέσεις. «Αυτό που συμβαίνει εκεί είναι γενοκτονία», δήλωσε ο Μαχαμούντ Αλί Γιουσούφ, Υπουργός Εξωτερικών του Τζιμπουτί και Πρόεδρος του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας.

Την Δευτέρα θα βρεθεί στην μεγαλύτερη πόλη της Μιανμάρ, την Ρανγκούν, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ

Μπαράκ Ομπάμα. Έτσι, από το Τζιμπουτί, όπου συνεδριάζει σήμερα ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας καλεί τις ΗΠΑ «να δώσουν ένα ισχυρό μήνυμα προς την κυβέρνηση της Μιανμάρ για να προστατεύσει αυτή τη μειονότητα».

Στην πόλη Ρανγκούν, η βία κλιμακώνεται καθώς έχουν ξεσπάσει βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των βουδιστών και των Ροχίνγκια, που αποτελούν την μουσουλμανική μειονότητα και ήδη οι νεκροί τους τελευταίους τρεις μήνες έχουν ανέλθει σε 90, στο δυτικό τμήμα της χώρας. Οι περίπου 800.000 Ροχίνγκιας της Μιανμάρ που ομιλούν μια διάλεκτο παρόμοια με αυτή που ομιλείται στο Μπαγκλαντές, θεωρούνται από την κυβέρνηση της Μιανμάρ παράνομοι μετανάστες και δεν αναγνωρίζονται ως πολίτες του κράτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα