Γαλάζιος πόλεμος στη Β' Αθήνας

Ο ανασχηματισμός στον οποίο προχώρησε ο Αντώνης Σαμαράς ήρθε να ανακατέψει για τα καλά την τράπουλα, καθώς ναι μεν ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε να ρίχνει βάρος στη... λαϊκή δεξιά – γνήσια τέκνα της οποίας υπάρχουν πολλά στη Β' Αθήνας – ωστόσο με τις επιλογές του διαμόρφωσε εκ των πραγμάτων και τη μάχη επιβίωσης των βουλευτών.

Η Ν.Δ. στις εκλογές του 2012 εξέλεξε 13 βουλευτές

και ο ΣΥΡΙΖΑ 12, αν και το κόμμα του Αλ. Τσίπρα ήταν πρώτο στη συγκεκριμένη περιφέρεια και με διαφορά. Αν αύριο γίνονταν εκλογές, θεωρείται πολύ πιθανό πώς μία διπλή πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στην Επικράτεια και στη Β' Αθήνας θα μειώσει τους γαλάζιους βουλευτές σε μονοψήφιο αριθμό. Ας πούμε εννέα.

Σε αυτούς τους εννέα που θα εκλεγούν, ιδού ποιοί θα προσπαθήσουν να περιληφθούν:

• Ο Κυρ. Μητσοτάκης που εξελέγη πρώτος σε ψήφους και διατήρησε και το χαρτοφυλάκιο του στην κυβέρνηση (Διοικ. Μεταρρύθμισης) που, πάντως, δεν είναι και το πλέον δημοφιλές

• Ο δεύτερος σε ψήφους, το 2012, Κ. Χατζηδάκης που έμεινε εκτός κυβέρνησης, “χρεώνεται” το toolkit του ΟΟΣΑ και οι ελπίδες του να αναδειχθεί σε εκπρόσωπο της Ελλάδας στην Κομισιόν μάλλον δεν θα εκπληρωθούν

• Η Σοφία Βούλτεψη που αναβαθμίστηκε και ανέλαβε κυβερνητικός εκπρόσωπος

• Ο Αργ. Ντινόπουλος, τέταρτος το 2012, που – από το πουθενά – αναλαμβάνει ένα από τα πιο ισχυρά χαρτοφυλάκια, αυτό των Εσωτερικών

• Ο Μιλτ. Βαρβιτσιώτης που “άντεξε” και παρέμεινε υπουργός

• Ο Αδωνις Γεωργιάδης που εισέπραξε ως προσωπικό του άδειασμα το ότι βρέθηκε εκτός κυβέρνησης

• Ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης

• Ο νέος υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος και

• η προτελευταία στις εκλογές του ιουνίου κ. Κατερίνα Παπακώστα, που από χθες μπορεί να βγαίνει στα κανάλια ως υφυπουργός Υγείας.

Και εδώ σταματάμε με τους ήδη εκλεγμένος στη Β΄, για την απαραίτητη παρένθεση ως προς τους νεοεισερχόμενους. Σε αυτούς περιλαμβάνεται ο Νίκος Δένδιας, που είναι έτοιμος να εγκαταλείψει την Κέρκυρα χάριν της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας, και ο οποίος εμφανίζεται αναβαθμισμένος μετά την ανάληψη του Ανάπτυξης.

Επίσης περιλαμβάνεται ο κ. Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος βρέθηκε εκτός υπουργείου Εσωτερικών ενώ είχε ήδη ξεκινήσει τον κύκλο επαφών του στη Β' Αθήνας.

Ζήτημα είναι τί θα πράξει και ο κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του για να διεκδικήσει το Δήμο Αθήνας και ανέμενε πως θα έμπαινε στην κυβέρνηση.

Ήδη έχουν μαζευτεί 12 πρώτης γραμμής στελέχη, χωρίς μάλιστα να συνυπολογίζονται και οι υπόλοιποι που εκλέγονται στη Β' Αθήνας, δηλαδή ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, που βρέθηκε εκτός κυβέρνησης, η κ. Άννα Καραμανλή αλλά και η Τάνια Ιακωβίδου που ανέλαβε στη θέση Σπηλιωτόπουλου.

Ηθελημένα ή μη, ο κ. Σαμαράς με τις επιλογές του είναι προφανές ότι άλλαξε άρδην τους όρους του πολιτικού παιχνιδιού στη Β' Αθήνας, ειδικά δε από τη στιγμή που κάποιοι εξ αυτών που κατεβαίνουν σε αυτή τη μάχη έχουν ως ορίζοντα, σε μέλλοντα χρόνο, και τη διαδοχή στο κόμμα. Αλλά αυτό προϋποθέτει, πρώτον, να εκλεγούν...

Keywords
Τυχαία Θέματα