ΦΡΕΝΟ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΒΑΖΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ

Οι τιμές στην εστίαση μπορούν να μειωθούν χωρίς αλλαγές στον ΦΠΑ, υποστηρίζει η Τρόικα, σε συναντήσεις με ξενοδοχειακούς παράγοντες. Αρκούν, οι μειώσεις μισθών και οι αλλαγές στα εργασιακά, υποστηρίζουν…


Η μείωση μισθών, που προβλέπει

η συλλογική σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων, όπως και οι υπόλοιπες ρυθμίσεις που ισχύουν για τα εργασιακά και τον κατώτερο μισθό, πρέπει να οδηγήσει σε μείωση των τιμών στα επισιτιστικά τμήματα των ξενοδοχείων και, γενικότερα, στην εστίαση. Την άποψη αυτή διατυπώνει η τρόικα στις συναντήσεις με ξενοδοχειακούς παράγοντες, που θέτουν το ζήτημα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, από 23% που είναι τώρα.

Σύμφωνα με την τρόικα, πριν εξετασθεί η μείωση του ΦΠΑ, πρωτίστως πρέπει να λειτουργήσουν οι κανόνες της αγοράς και η μείωση του εργασιακού κόστους να «περάσει» στις τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών. Προτείνουν, μάλιστα, να αφεθεί ένα διάστημα τριών μηνών, ώστε να δουν στην πράξη τι θα συμβεί και στη συνέχεια να εξετασθεί πόσο και αν πρέπει να μειωθεί ο συντελεστής του ΦΠΑ στην εστίαση. Εάν επιμείνουν σε αυτήν τη στάση, δεν πρέπει να αναμένονται εξελίξεις στον ΦΠΑ της εστίασης αυτή την τουριστική σεζόν, αλλά από το φθινόπωρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα