Φραγή (και) στις φοροδίκες

Το τελευταίο δικαστικό κάστρο που έκοψε γέφυρες είναι η Ένωση Διοικητικών Δικαστών, που παρατείνει τις κινητοποιήσεις της μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου 2012, ενώ η αρχική καταληκτική ημερομηνία ήταν για σήμερα 30 Νοεμβρίου 2012.

Στο παρά πέντε όμως, οι διοικητικοί δικαστές σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού τους Συμβουλίου αποφάσισαν να μην κάνουν πίσω στέλνοντας μήνυμα προς την ηγεσία της Δικαιοσύνης, αλλά και προς την εκτελεστική εξουσία.

Συγκεκριμένα το Διοικητικό Συμβούλιο, για τη χάραξη της στρατηγικής του έλαβε υπόψη:

α) το γεγονός ότι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η

Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος και η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου έχουν ορίσει Γενικές Συνελεύσεις για το διάστημα από 05 μέχρι 09 Δεκεμβρίου 2012, έχοντας παρατείνει μέχρι τότε τις κινητοποιήσεις τους, με τη μορφή που η κάθε Ένωση έχει επιλέξει.

β) ότι έχουν ανακύψει διάφορα ζητήματα, τα οποία πρέπει να διερευνηθούν μέχρι την επόμενη Γενική Συνέλευση της Ένωσής μας, ώστε να καταστεί δυνατή η λήψη απόφασης με βάση όλα τα κρίσιμα δεδομένα.

Έτσι, τα διοικητικά δικαστήρια, όπου κατά κύριο λόγο δικάζονται φορολογικές υποθέσεις ουσιαστικά έχουν κηρύξει … στάση έκδοσης αποφάσεων . Εκδικάζονται μόνο οι επείγουσες υποθέσεις ,με αποτέλεσμα σε καθημερινή βάση εδώ και σχεδόν τρεις μήνες να αυξάνεται ο όγκος των εκκρεμών υποθέσεων, όπως εξάλλου και στους άλλους τομείς δικαιοδοσίας της δικαιοσύνης (ποινικά και αστικά δικαστήρια, αλλά και Ελεγκτικό Συνέδριο).

Keywords
Τυχαία Θέματα