Φόροι, φόροι, φόροι για τους Ισπανούς

«Θα καταργήσουμε αυτήν την αύξηση το 2015, διότι για πριν δεν είναι εφικτό. Κατά συνέπεια αναβάλλουμε αυτή τη δέσμευση για το 2015», δήλωσε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία, ανακοινώνοντας τη διατήρηση της έκτακτης εισφοράς.

Ανακοίνωσε επίσης ότι η Μαδρίτη θα ακολουθήσει τις συστάσεις των Βρυξελλών για την αύξηση των φόρων και «δεν μας απομένουν άλλες κατηγορίες φόρων παρά η δημιουργία ενός φόρου για το περιβάλλον, για ορισμένες εγκαταστάσεις με

ρυπογόνες επιπτώσεις». Παράλληλα, αποκάλυψε ότι θα επιβληθεί φόρος «σε ορισμένες επιχειρήσεις στις οποίες θα πρέπει να καταργήσουμε κάποιες απαλλαγές», αλλά και στις τράπεζες, από τον οποίο προσδοκά έσοδα 250-300 εκατ. ευρώ.

Για να χρυσώσει το χάπι, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι δεν θα αυξηθούν οι συντελεστές της φορολογίας εισοδήματος και του ΦΠΑ.

Χαρούμενο και το ΔΝΤ

Το ΔΝΤ ανακοίνωσε σήμερα πως εγκρίνει τους νέους δημοσιονομικούς στόχους που ανακοίνωσε νωρίτερα η ισπανική κυβέρνηση.

«Υποστηρίζω απόλυτα τους στόχους που ανακοίνωσε η ισπανική κυβέρνηση προκειμένου να επιστρέψει σε μία υγιή δημοσιονομική θέση, εγγυώμενη παράλληλα μία επιστροφή στην ανάκαμψη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

«Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα προκειμένου να εξασφαλίσουν μία πιο σταδιακή εξισορρόπηση των δημοσίων χρηματοοικονομικών είναι ένα καλοδεχούμενο βήμα, το οποίο θα επιτρέψει να εκπληρωθούν αυτοί οι στόχοι, στηριζόμενο στις μακρόπνοες μεταρρυθμίσεις και τις δημοσιονομικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις του παρελθόντος έτους», προσέθεσε η Λαγκάρντ.

«Θα σπεύσουμε να συνεξετάσουμε τα μέτρα που υποφώσκουν αυτής της νέας στρατηγικής με την ευκαιρία» των νέων ετήσιων διαπραγματεύσεων μεταξύ του ΔΝΤ και της Ισπανίας, «οι οποίες προβλέπονται για τις αρχές του Ιουνίου», επεσήμανε η ίδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα