Φλόγες πολέμου στην Ουκρανία-Πολλοί νεκροί σε μάχες (Photos)

18:43 2/5/2014 - Πηγή: Matrix24

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση του ουκρανικού στρατού στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπου μαίνονται συγκρούσεις με φιλορώσους αυτονομιστές.

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις μάχες ενώ οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές αρνούνται να εγκαταλείψουν τα δημόσια κτήρια, απαιτώντας να αποσυρθούν από την περιοχή τα ουκρανικά στρατεύματα. Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας, ο στρατός

κατέλαβε εννέα σημεία ελέγχου τα οποία πριν βρίσκονταν στα χέρια των φιλορώσων.

Η Ρωσία ζήτησε εκτάκτως τη σύγκληση του Σ.Α. του ΟΗΕ

Η Ρωσία ζήτησε την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας διαμαρτυρόμενη για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των Ουκρανών και ειδικότερα για τα τεκταινόμενα στην πόλη Σλαβιάνσκ. Η Μόσχα στήριξε το αίτημά της για τη διεξαγωγή της συνόδου αυτής στη «σοβαρή κλιμάκωση της βίας στην ανατολική Ουκρανία», διευκρίνισαν διπλωμάτες.

Ο Ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν χαρακτήρισε, σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους, την ουκρανική αυτή στρατιωτική επιχείρηση «μια επονείδιστη πράξη βίας» από την πλευρά του Κιέβου, η οποία μπορεί «να οδηγήσει την Ουκρανία στην καταστροφή».

«Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να προσπαθήσουμε να σταματήσουμε αυτήν την τρελή επιχείρηση αντιποίνων στην ανατολική Ουκρανία», πρόσθεσε.
Η σημερινή σύνοδος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ θα είναι η 13η που γίνεται από τότε που άρχισε η ουκρανική κρίση. Καμία από τις προηγούμενες επίσημες συνόδους ή συνεδριάσεις διαβουλεύσεων δεν κατέληξαν στην λήψη μιας κοινής θέσης από το Συμβούλιο όσον αφορά την ουκρανική κρίση. Η Ρωσία, μόνιμο μέλος του Συμβουλίου που έχει δικαίωμα άσκησης βέτο, μπορεί να μπλοκάρει οποιαδήποτε πρωτοβουλία των Δυτικών σε αυτό.

Συγκρούσεις εξελίσσονται και στην Οδησσό, όπου τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και περίπου δέκα τραυματίστηκαν. Πολλές εκατοντάδες φιλορώσοι αυτονομιστές που φορούσαν κράνη και ήταν οπλισμένοι με ρόπαλα επιτέθηκαν σε μια πορεία περίπου 1.500 φιλοκυβερνητικών στο κέντρο της Οδησσού.


Φιλορώσοι κατέρριψαν δύο ελικόπτερα

Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι δύο ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και ένας αδιευκρίνιστος αριθμός τραυματίστηκε όταν οι φιλορώσοι κατέρριψαν δύο επιθετικά ελικόπτερα Mi-24 με εκτοξευτήρες ρουκετών στη διάρκεια των πρώτων μαχών.

Ένας ακόμη πιλότος που είναι σοβαρά τραυματισμένος κρατείται όμηρος από τους αυτονομιστές. Ένα βίντεο που αναρτήθηκε από φιλορώσους ακτιβιστές δείχνει άνδρες να τραβούν τον πιλότο έξω από ένα όχημα και να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες ένας γιατρός.

Δείτε βίντεο από τις εξελίξεις στην Ουκρανία:

Keywords
Τυχαία Θέματα