Φαρμακερή βεντέτα Γεωργιάδη-ΣΥΡΙΖΑ

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Οι σχετικές υπόνοιες είχαν διατυπωθεί από τον υπουργό Υγείας ήδη από την περασμένη εβδομάδα. Το επόμενο επεισόδιο στην άγρια σύγκρουση μεταξύ των δύο πλευρών ήταν το δημοσίευμα της εφημερίδας «Κυριακάτικη Αυγή», με το οποίο ο υπουργός Υγείας κατηγορείτο ως «dealer της πολυεθνικής γενοσήμως Teva».
Χθες το πρωί, ο Άδωνις Γεωργιάδης κατήγγειλε πως το δημοσίευμα «έφτασε στην εφημερίδα από το γραφείο του Νίκου Παππά» (σ.σ. διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα), το χαρακτηρίζει «λίβελο» και απειλεί με αγωγή. «Αν θέλει να κάνει αγωγή, ας κάνει. Θα πάει για μαλλί και θα βγει κουρεμένος», είναι η απάντηση της εφημερίδας.

Αναλαμβάνει ο Τσίπρας

Στην Κουμουνδούρου έχουν πλέον αποφασίσει να συγκρουστούν μετωπικά με τον Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς αρκετά στελέχη του κόμματος εκτιμούν πως αν συνεχίσει ο υπουργός να λέει… ανενόχλητος όσα λέει, τότε με τη λογική «πες-πες, κάτι θα μείνει», μπορεί να πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ με υπόνοιες σκανδάλου. Για το λόγο αυτό, σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση διοργανώνει συνέντευξη Τύπου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το βάρος της αντιπαράθεσης με τον υπουργό Υγείας θα σηκώσει ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα εξαπολύσει μύδρους εναντίον του. Μάλιστα, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν με έμφαση στο matrix24.gr ότι «θα απαντήσουν στον Γεωργιάδη όπως τού πρέπει», αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα επικαλεστούν αποφάσεις του υπουργού Υγείας που ευνοούν τις φαρμακοβιομηχανίες. Σε κάθε περίπτωση, το σίριαλ της βεντέτας μεταξύ των δύο πλευρών μόλις άρχισε και η ψήφιση της σχετικής τροπολογίας στη Βουλή, αύριο, δεν πρόκειται να κλείσει το θέμα.
Άλλωστε, χθες, ο ραδιοφωνικός σταθμός του ΣΥΡΙΖΑ, «Στο Κόκκινο», ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά του Άδωνι Γεωργιάδη, για συκοφαντική δυσφήμηση και διαφυγόντα διαφημιστικά έσοδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα