Έσοδα 2,5 δισ. ευρώ προσδοκά το ΤΑΙΠΕΔ το 2013

Ο κ. Αθανασόπουλος υποστήριξε ότι τα «πράγματα έχουν μπει σε σωστή τροχιά» και πως ευθύνη όλων είναι να πείσουν όσους το αμφισβητούν ότι οι διαδικασίες που ακολουθεί το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων είναι διαφανείς και θα οδηγήσουν σε αποτελέσματα που θα ωφελήσουν τον ελληνικό λαό..

Τόνισε δε ότι σε πρόσφατη έρευνα η Ελλάδα χαρακτηρίστηκε ως η τρίτη πιο επικίνδυνη χώρα για επενδύσεις στον κόσμο μετά το Ιράν και το Ιράκ και επισημαίνει ότι το μεγάλο πρόβλημα τη χώρα μας είναι «η έλλειψη χρηστής διακυβέρνησης και σταθερού

φορολογικού και νομικού πλαισίου».

Επίσης στο ερώτημα για το εάν βλέπει ως ευκαιρία ή πρόβλημα το ενδεχόμενο μεγαλύτερης εμπλοκής της Βουλής στις  αποκρατικοποιήσεις, απαντά πως από τη μια τη βλέπει ως ευκαιρία «γιατί θα βοηθήσει στην οικοδόμηση συναίνεσης που για εμάς είναι κινητήριος δύναμη για την ενίσχυση τόσο της διαφάνειας όσο και της αποτελεσματικότητας του Ταμείου». Ωστόσο σπεύδει να διευκρινίσει ότι «αν η Βουλή δεν περιοριστεί στην ενημέρωση και στον έλεγχο αλλά επιλέξει να παρεμβαίνει και να κατευθύνει τις διαδικασίες αποκρατικοποίησης τότε σαφώς δημιουργείται πρόβλημα».

Μάλιστα ως βασική προϋπόθεση  για την ολοκλήρωση των αποκρατικοποιήσεων δεν θέτει την ψήφο των βουλευτών αλλά την «αλλαγή της αντίληψης ότι το κράτος ανήκει στους πολιτικούς, στους διοικητές και τους συνδικαλιστές των ΔΕΚΟ»,

Ερωτηθείς για το πόσο ρεαλιστική είναι η προσδοκία για είσπραξη από το δημόσιο 11,1 δισ. ευρώ έως το 2016 ο κ. Αθανασόπουλος απάντησε: «Υπενθυμίζω ότι η φετινή χρονιά περιλάμβανε το σχηματισμό κυβέρνησης ειδικού σκοπού, τις διαπραγματεύσεις για το PSI, τη δεύτερη δανειακή σύμβαση, τις διπλές εκλογές και τον σχηματισμό τρικομματικής κυβέρνησης. Τα πράγματα όμως έχουν μπει σε μια νέα τροχιά και είμαι αισιόδοξος ότι θα μπορέσουμε να επιτύχουμε έσοδα 2,5 δισ. ευρώ από την αξιοποίηση της περιουσίας το 2013. Συνολικά ως το 2016 το ταμείο προσδοκά σε έσοδα 11,1 δισ.ευρώ σύμφωνα με προσχέδιο  του νέου μνημονίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα