ΕΣΦΑΖΑΝ ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΑ ΣΤΗΝ ΝΤΑΡΑΓΙΑ

Ενόσω εντείνονται οι μάχες στο Χαλέπι, οι δημοσιογράφοι του Reuters περιγράφουν ότι αεριωθούμενα να κάνουν γύρους πάνω από την πόλη. Παράλληλα, σοκ προκαλεί η αποκάλυψη ότι στην πόλη Νταράγια οι καθεστωτικές δυνάμεις έσφαζαν γυναικόπαιδα.

Σήμερα, οι μάχες στο Χαλέπι χαρακτηρίστηκαν ως οι σφοδρότερες της τελευταίας εβδομάδας και μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν βόμβες και ρουκέτες εναντίον περιοχών που ελέγχουν οι αντάρτες νότια της πόλης. Οι δε κάτοικοι έφευγαν πανικόβλητοι.

Χθες,

η επίθεση των καθεστωτικών δεν περιορίστηκε στους αντάρτες, αλλά κυρίως σε γυναικόπαιδα. Τα πτώματα, που ανεσύρθησαν σήμερα, άγγιξαν τα 320, περιλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, που βρέθηκαν σε σπίτια και υπόγεια, όπως δήλωσαν οι ακτιβιστές. Το δε επίσημο πρακτορείο ειδήσεων σχολίασε το γεγονός χαρακτηρίζοντάς το ως «εκκαθάριση». Συγκεκριμένα μεταδόθηκε: «Οι ηρωικές ένοπλες δυνάμεις μας καθάρισαν την Νταράγια από τα κατάλοιπα ένοπλων τρομοκρατικών οργανώσεων που διέπραξαν εγκλήματα εναντίον των γιων της πόλης».

Από την πλευρά του, ο Μπασάρ αλ Άσαντ, που συναντήθηκε σήμερα στη Δαμασκό με ιρανική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία, είπε πως «η κρίση στη Συρία είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας δυτικών και περιφερειακών κρατών να συντρίψουν το ρόλο της χώρας στην «αντίσταση» απέναντι στη δυτική και ισραηλινή κυριαρχία στην περιοχή».

Keywords
Τυχαία Θέματα