Έρχονται οι απολύσεις 25.000 δημοσίων υπαλλήλων

22:39 5/2/2013 - Πηγή: Matrix24

Αυτό ήταν μεταξύ άλλων το αντικείμενο της διευρυμένης σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου και στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μανούσος Βολουδάκης.

Ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός για τις επόμενες δόσεις και τα προαπαιτούμενα είπε ο κ. Στουρνάρας

εξερχόμενος από τη σύσκεψη, ενώ σε ερώτηση σχετικά με τη φορολόγηση των ακινήτων, απάντησε: «Έχουμε ακόμα καιρό».

Σύμφωνα με πληροφορίες την επόμενη εβδομάδα θα διεξαχθεί ευρεία σύσκεψη με θέμα τη διοικητική μεταρρύθμιση ενώ βάσει των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η ελληνική πλευρά θα πρέπει να μπουν σε καθεστώς κινητικότητας-εφεδρείας τουλάχιστον 6.000 εργαζόμενοι στον στενό και ευρύτερο τομέα ανά τρίμηνο.

Επί της ουσίας οι 25.000 υπάλληλοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα για ένα έτος, λαμβάνοντας το 75% των αποδοχών τους. Σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και οι 25.000 υπάλληλοι θα επαναπροσληφθούν καλύπτοντας κενά (από συνταξιοδοτήσεις) ωστόσο παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι κάποιοι από αυτούς θα βρεθούν εκτός του Δημοσίου.

Όπως έγινε γνωστό αύριο το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Παλαιοκομματικές νοοτροπίες ΣΥΡΙΖΑΚΚΕ πίσω από τις κινητοποιήσεις ναυτεργατών-αγροτών

Μια από τις πρώτες δηλώσεις στις οποίες προέβη ο υπουργός Οικονομικών και μάλιστα χωρίς να του τεθεί το ερώτημα, αφορούσε τις κινητοποιήσεις τόσο των αγροτών όσο και των ναυτεργατών.

«Αυτό που παρατηρούμε στο χώρο των κινητοποιήσεων είναι παλαιοκομματικές νοοτροπίες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ»

 

Keywords
Τυχαία Θέματα