Έρχεται το Rockwave Festival με νέο ύφος και ήχο

07:24 9/7/2014 - Πηγή: Matrix24

Το φεστιβάλ ονομάστηκε Rockwave επειδή επί 18 χρόνια φιλοξενούσε συγκροτήματα κατά κύριο λόγο της rock μουσικής, αλλά και της hard rock και του heavy metal. Έτσι έχουν ήδη εκφραστεί απορίες για το κατά πόσο η φετινή σύνθεση, που συμπεριλαμβάνει τη Νατάσσα Μποφίλιου, το Γιάννη Χαρούλη και τους Active Member,

οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με τη ροκ μουσική, τιμά την παράδοση των 19 ετών και εκπληρώνει το σκοπό της διοργάνωσης. Ωστόσο, η μουσική είναι μια οικουμενική και κυρίως καλλιτεχνική υπόθεση.

Αναμνήσεις από την πορεία των 19 αυτών χρόνων και το από το πρώτο φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 1996, μοιράστηκε σήμερα ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης Νίκος Λώρης της διοργανώτριας εταιρείας Didi Music. «Ήταν αδιανόητο να σκεφτείς τα πρώτα εκείνα χρόνια, ότι θα μπορούσαμε κάποια στιγμή να δούμε τόσα πολλά μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, μαζί σε ένα φεστιβάλ. Το Rockwave ήταν ουσιαστικά ο δούρειος ίππος για να εισέλθει η Ελλάδα στον χώρο των μεγάλων καλλιτεχνών» είπε ο Νίκος Λώρης.

Μαζί όμως με το φεστιβάλ, φέτος -σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών- θα γιορτάσουν με δωρεάν εισιτήρια και οι σημερινοί δεκαεννιάχρονοι που γεννήθηκαν τις ημέρες που διεξήχθη το πρώτο φεστιβάλ (12, 13, 14 Ιουλίου 1996), με σκοπό «να γνωρίσουν λίγο καλύτερα το Rockwave Festival».

Στο φετινό Rockwave Festival, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τα «rocking blues» του αγαπημένου -του ελληνικού κοινού- Εric Burdon, ο οποίος επισκέφτηκε τελευταία φορά την Ελλάδα πριν από περίπου έναν χρόνο για τρεις εμφανίσεις στο Half Note Jazz Club, στα πλαίσια της κυκλοφορίας του άλμπουμ του «Til Your River Runs Dry». Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ προστίθεται και το θεαματικό σόου του πρωτοπόρου Woodkid, οι δημοφιλείς για την Ελλάδα Calexico, που συνδυάζουν τις κάντρι κιθάρες με τα mariachi πνευστά, οι νοσταλγικές επιτυχίες των Godfathers, το «αντάμωμα» της Hip hop σκηνής με προεξάρχοντες τους Active Member, τους indie rockers Little Barrie, DJs και διεθνούς φήμης παραγωγοί της ηλεκτρονικής μουσικής, όπως οι Booka Shade, o Roni Size και ο Timo Maas αλλά και 4 δημοφιλείς μπάντες της ελληνικής ροκ σκηνής, οι V.I.C, οι Beggar's Blues Diary, οι Chinese Basement και οι Greeklish Babylon.

Tο πρόγραμμα του διημέρου:

Παρασκευή 11 Ιουλίου

Χώρος: Under the Roof of Terra Stage

Active Member

Νικήτας Κλιντ Moriginal & Fleck

Rodney P & Dj Skitz

Razastarr

Βαβυλώνα

Ταφ Λαθος

Noova Groova

Ground Zero

Στιχοπλοκές

Normatraxx Sound System (MCD, DJ K, DJ Marble)

Χώρος: Vibe Stage

Timo Maas (Midnight Show)

Roni Size & MC Youngman (Midnight Show)

Eric Burdon

The Godfathers

Vic

Beggars Blues Diary

Σάββατο 12 Ιουλίου

Χώρος: Under the Roof of Terra Stage

Γιάννης Χαρούλης

Νατάσσα Μποφίλιου

Greeklish Babylon

Χώρος: Vibe Stage

Booka Shade (Midnight Show)

Woodkid

Calexico

Little Barrie

Chinese Basement

INFO: Τα εισιτήρια για το Rockwave Festival κοστίζουν 18 ευρώ (ημερήσια) μέχρι εξαντλήσεως τους όταν και η τιμή τους θα διαμορφωθεί στα 20 ευρώ, ενώ για το διήμερο κοστίζουν 30 ευρώ. H προπώληση των εισιτηρίων έχει αρχίσει στα σημεία: Ticket House (Πανεπιστημίου 42 ,εντός της στοάς), Reload Stores (Πανεπιστημίου 54) και Θεσσαλονίκη: Ticket House -νέο κατάστημα (Πλ. Αριστοτέλους 5), Musicland (Μητροπόλεως 102), ηλεκτρονικά από τις ιστοσελίδες www.ticketpro.gr και www.tickethouse.gr.

Για την άνετη μεταφορά του κοινού προς και από το TerraVibe Park για τις ημέρες του Rockwave Festival, η διοργανώτρια εταιρία συνεργάζεται με τα λεωφορεία της Apollon Association. Τα λεωφορεία για το TerraVibe Park θα ξεκινούν από τον σταθμό Λαρίσης και το σταθμό του μετρό Ελληνικού. Το πρώτο δρομολόγιο θα ξεκινά στις 16:00 και τα επόμενα ανά μισή ώρα, με τελευταίο δρομολόγιο στις 21:00. Οι τιμές για τα εισιτήρια των λεωφορείων είναι: 6 ευρώ με επιστροφή και αναχώρηση από το Σταθμό Λαρίσης, 4 ευρώ με μονή διαδρομή και 8 ευρώ με επιστροφή και αναχώρηση από το Μετρό Ελληνικού, 5 ευρώ με μονή διαδρομή.

Keywords
Τυχαία Θέματα