ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ESTELLE

Επιστρέφουν οι Έλληνες βουλευτές, που επέβαιναν πλοίο «Estelle» προκειμένου να σπάσουν τον ισραηλινό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας και να παράσχουν ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστίνιους.

Έτσι, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και Δημήτρης Κοδέλας μαζί με άλλους πέντε Έλληνες συντρόφους τους στις 15.30 θα έχουν επιστρέψει στην χώρα.

Όπως αναφέρει, δε, τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου από την Ιερουσαλήμ, οι ισραηλινές αρχές, αποφάσισαν να επιτρέψουν την επιστροφή στις χώρες τους σε 8 συνολικά

ακτιβιστές, 5 Έλληνες, 2 Ισπανούς και 1 Ιταλό.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Μετανάστευσης του Ισραήλ, 19 ακτιβιστές θα κρατηθούν για 72 ακόμη ώρες, ενώ για 3 υπηκόους του Ισραήλ που βρίσκονταν στο πλοίο θα συνεχιστεί η ανάκριση από τις ισραηλινές αρχές.

Σύμφωνα με πηγές των ακτιβιστών, είναι πιθανό να τους απαγγελθούν κατηγορίες για «υποκίνηση σε στάση» και «παροχή βοήθειας στον εχθρό».

Το πλοίο οδηγήθηκε χθες στο λιμάνι του Ασντότ, μετά την ανακοπή της πορείας του από το Ισραηλινό πολεμικό ναυτικό, όπου πλήρωμα και επιβαίνοντες κρατήθηκαν από τις ισραηλινές αρχές.

Στο υπό φιλανδική σημαία «Estelle», που κατευθυνόταν προς τη Γάζα στα πλαίσια επιχείρησης της πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για τη Γάζα», επέβαιναν 30 συνολικά ακτιβιστές, στην πλειοψηφία τους Νορβηγοί και Σουηδοί, ανάμεσά τους και μέλη ευρωπαϊκών κοινοβουλίων.

Δείτε επίσης: «ΦΟΥΡΤΟΥΝΕΣ» ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟ ESTELLE

Keywords
Τυχαία Θέματα