Επιστημονική ανακάλυψη για τις παθήσεις της σπονδυλικής στήλης

16:10 6/2/2013 - Πηγή: Matrix24

Η ανάπτυξη της ευρεσιτεχνίας -ενός ειδικού αισθητήρα με δύο εκδοχές, ο οποίος ενσωματώνει συστήματα ειδοποίησης ή και καταγραφής δεδομένων- υποστηρίχθηκε από την εταιρία “Microforce”, ενώ παρουσιάστηκε πρόσφατα σε εκδήλωση του Σώματος Ομότιμων Καθηγητών του ΑΠΘ, στη Θεσσαλονίκη.

«Στην πρώτη εκδοχή του, την οποία χαρακτηρίζουμε οικιακή, ο αισθητήρας, που έχει πλάτος και πάχος μικρότερο του κέρματος του 1 λεπτού και τοποθετείται

στην πλάτη του ατόμου με ειδικό υλικό ( υποαλλεργικό επίδεσμο), ειδοποιεί όταν η στάση του σώματος δεν είναι σωστή.

Συγκεκριμένα, έχει ηχητική και φωτεινή ένδειξη για τη χρήση μέσα στο σπίτι (πχ, για να μπορεί ο γονέας να παρακολουθεί αν το παιδί στέκεται σωστά), αλλά και ειδοποίηση με δόνηση (για την περίπτωση π.χ., που το παιδί βρίσκεται στο σχολείο και δεν θα ένιωθε άνετα, αν άναβε ένα λαμπάκι κάθε φορά που η στάση του σώματός του δεν είναι σωστή)», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Καλλίνικος.

Στη δεύτερη εκδοχή του, την επαγγελματική, ο αισθητήρας πέραν του ότι ειδοποιεί το ίδιο το άτομο, έχει τη δυνατότητα να τροφοδοτεί τον θεραπευτή του με δεδομένα, σε σχέση με τις παρεκκλίσεις προς την κυφωτική θέση.

Τα δεδομένα δεν διατίθενται σε πραγματικό χρόνο, αλλά μπορούν να «φορτώνονται» συνολικά σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, π.χ, στο τέλος κάθε ημέρας. Σε αυτή την περίπτωση, βέβαια, η μπαταρία είναι μεγαλύτερη και τοποθετείται στη ζώνη του ατόμου που φοράει τον αισθητήρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα