Επιμένει η αντιπολίτευση στις κινητοποιήσεις

Διακύβευμα για την μετάβαση στην δημοκρατία αποτελεί για την αντιπολίτευση η σύνταξη ενός φιλελεύθερου Συντάγματος, το οποίο να μην είναι δεσμευμένο από τον ισλαμικό νόμο της Σαρίας. «Απορρίπτουμε εντελώς τη νέα προεδρική ανακοίνωση που έχει στόχο να διασφαλίσει την έγκριση του συντάγματος που συντάχθηκε από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα», ανακοίνωσαν οι νέοι της 6ης Απριλίου, ένα κίνημα που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην εξέγερση εναντίον του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ

πέρυσι τον Φεβρουάριο. Το κίνημα προειδοποιεί ότι θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις του «μέχρι να ακυρωθεί το δημοψήφισμα για το σχέδιο του συντάγματος».

Ο νομπελίστας ακτιβιστής και επικεφαλής του Μετώπου Εθνικής Σωτηρίας Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι διεμήνυσε σήμερα ότι θα ακυρώσει το σχέδιο του συντάγματος, ο οποίος είχε αρνηθεί νωρίτερα να πάρει μέρος στον διάλογο που είχε ανακοινώσει ο Μόρσι με στόχο την αποκλιμάκωση της κρίσης.

Εν μέσω αναταραχών σε όλη την χώρα, σήμερα 15 μασκοφόροι άνδρες εισέβαλαν στον σταθμό του μετρό στην πλατεία Ταχρίρ και ζήτησαν να ανασταλούν τα δρομολόγια σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα του Μόρσι, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Το πρωί πολεμικά αεροσκάφη F-16 πέταξαν πάνω από το Κάιρο σήμερα σε χαμηλό ύψος, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα