Επιχείρηση «βρες τις διαφορές»

Μελετούν, συγκρίνουν, αντιπαραβάλλουν ονόματα, λογαριασμούς, ποσά και κινήσεις εμβασμάτων. Και όλα αυτά γιατί στόχος των δύο οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη είναι να μην επαναληφθούν φαινόμενα που άφησαν επί μήνες ξεχασμένη στα συρτάρια την περίφημη λίστα, που εξακολουθεί να προκαλεί τριγμούς σε δικαστικό και πολιτικό επίπεδο.

Έτσι, μέσα στην εβδομάδα οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΣΔΟΕ υπό το άγρυπνο βλέμμα των δύο εισαγγελέων, όπως εκτιμάται, θα έχουν τις πρώτες σαφείς ενδείξεις για το αν οι δύο λίστες

είναι όμοιες ή αν υπάρχουν μεταξύ τους διαφορές.

Το αποτέλεσμα των ερευνών είναι πολύ σημαντικό γιατί, αν διαπιστωθεί έστω και μία διαφορετική εγγραφή , αυτό σημαίνει ότι κάποιος είχε παρέμβει στο περιεχόμενο της πρώτης λίστας. Οπότε στο στόχαστρο των εισαγγελέων μπαίνουν ξανά όλοι -πολιτικοί και μη – από τα χέρια των οποίων πέρασε η περίφημη πρώτη λίστα.

Σε μία τέτοια περίπτωση μάλιστα, δεν αποκλείεται αν προκύπτουν στοιχεία, να στείλουν και δεύτερη δικογραφία στη Βουλή, όπως ήδη έχουν κάνει την πρώτη φορά, θεωρώντας ότι προκύπτουν πιθανές ευθύνες για πρώην Υπουργούς σχετικά με τον τρόπο που χειρίστηκαν τη λίστα .

Αν πάλι, όλα διαπιστωθεί ότι είναι καλώς καμωμένα και δεν υπάρχει καμία διαφορά, τότε θα γράψουν τον επίλογο της έρευνάς τους και θα συνεκτιμήσουν όλα τα στοιχεία που έχουν για να αποφασίσουν αν θα ασκήσουν ποινικές διώξεις σε βάρος των μη πολιτικών προσώπων που έχουν εξετάσει ως υπόπτους (πρώην επικεφαλής ΣΔΟΕ Καπελέρη- Διώτη) ή αν θα βάλουν την υπόθεση στο αρχείο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι αρχές του ΣΔΟΕ συνεχίζουν τον φορολογικό έλεγχο για όλα τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται και στην πρώτη λίστα για να διαπιστώσουν αν προκύπτουν αξιόποινες πράξεις όπως φοροδιαφυγή ή ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα