Επιχείρηση… «επανασυσπείρωσης» στο ΠΑΣΟΚ

Με …παλιές αφορμές, η Χαριλάου Τρικούπη επιτίθεται εκ νέου στον Αλέξη Τσίπρα. «Μετά την γκάφα της πρότασης μομφής και του αδιεξόδου στο οποίο περιήλθε ο κ. Τσίπρας λόγω της περίεργης επιλογής του να επιτεθεί στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για το θέμα των υποβρυχίων – ναυπηγείων, το ΠΑΣΟΚ θεωρεί

ως ένδειξη στρατηγικής αμηχανίας την ‘πρόσκληση αποστασίας’ που απροκάλυπτα απηύθυνε ο κ. Τσίπρας», σημειώνει ξαφνικά μέσα από τη χθεσινή του άτυπη ενημέρωση, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την νέα ‘ευκαιρία’ που θα έχει να συγκρουστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την κατάθεση εκ μέρους του της πρότασης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην αρχή της ερχόμενης εβδομάδας.

Σημειώνοντας πως «η σκληρή αντίδραση του κ.Βενιζέλου απηχεί το σύνολο των μελών της ΚΟ», η Χαριλάου Τρικούπη επιμένει ότι αυτό θα εκπεμφθεί ως μήνυμα στη συνεδρίαση της ΚΟ που αναβλήθηκε για λίγες ημέρες λόγω της ασθένειας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Επισημαίνοντας δε, ότι με αυτή την καθυστέρηση, έρχεται πιο κοντά στην έναρξη της συζήτησης του προϋπολογισμού στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή και στην κρίσιμη φάση των συζητήσεων με την τρόικα, στέλνει ακριβώς το μήνυμα στους βουλευτές ότι θα πρέπει όντως να ομονοήσουν…

Πέραν όμως από τα στεγανά του ΠΑΣΟΚ, στην Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι η όλη σύγκρουση εντείνει τις πιέσεις και προς τον Φώτη Κουβέλη, αφού «συμψηφισμοί και ισορροπίες δεν χωρούν στις κρίσιμες αποφάσεις για την πορεία της χώρας», όπως λένε, απευθύνοντας και εκείνοι τη δική τους ‘πρόσκληση’ για στήριξη από τη ΔΗΜΑΡ.

«Αναδεικνύεται συνεπώς έτσι και πάλι η υπόθεση της “κεντροαριστεράς της ευθύνης”», λένε –δανειζόμενοι προφανώς τον όρο από την “αριστερά της ευθύνης” του Φώτη Κουβέλη- ως εκφραστή μίας προοδευτικής πολιτικής, που συγχρόνως όμως θα είναι καθαρή και υπεύθυνη και θα παίζει πραγματικό ρόλο για τον τόπο και τους πολίτες. Και όλα αυτά, ενώ προαναγγέλλουν την εξειδίκευση των πρωτοβουλιών στις οποίες έχει ήδη αναφερθεί ο κ.Βενιζέλος για τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωπαϊκές εκλογές, τις επόμενες μέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα