ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΦΙΛ» ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ

Να ενισχύσει το ευρωπαϊκό προφίλ του –και επομένως την «πρωθυπουργισιμότητά» του θα επιχειρήσει το σαββατοκύριακο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Του Γιώργου Μελιγγώνη

Παρά το προχωρημένο του θέρους, αλλά και τις καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας έχουν καλέσει στην Αθήνα σύσσωμη την

Εκτελεστική Γραμματεία του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, του οποίου ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ είναι αντιπρόεδρος.
Η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΕΑ θα διεξαχθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο του Συντάγματος, αύριο, Σάββατο και μεθαύριο, Κυριακή, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.

Ευρωπαϊκή παρέμβαση

Σύμφωνα με στελέχη της Κουμουνδούρου που έχουν επιφορτιστεί με το «στήσιμο» της εκδήλωσης,  ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιδιώξει μια κεντρική ευρωπαϊκή παρέμβαση του ΚΕΑ για την Ελλάδα, με αιχμή, φυσικά, αφενός το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα και, αφετέρου, τη διευρυνόμενη κρίση στην Ευρωζώνη. Την παρέμβαση του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς κατά της λιτότητας στην Ελλάδα θα εισηγηθεί ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ με σχέδιο πολιτικής απόφασης που θα παρουσιάσει στους Ευρωπαίους «ομογάλακτους» του κόμματός του.

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας, στην οποία θα συμμετάσχουν –μεταξύ άλλων- επιφανή στελέχη της γερμανικής, της γαλλικής, της ισπανικής και της πορτογαλικής Αριστεράς, θα διοργανωθούν παράλληλα «στρογγυλά τραπέζια» συζητήσεων, που θα αφορούν την κατάσταση στην Ελλάδα, τη στρατηγική της λιτότητας και τις επιπτώσεις της στην Ευρωζώνη, αλλά και τις δυνατότητες να συντονιστούν τα ευρωπαϊκά συνδικάτα για κοινές απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλες της χώρες της Ε.Ε.

«Εναλλακτική» Σύνοδος

Στην εκδήλωση θα αξιολογηθεί και το νέο ευρωπαϊκό τοπίο μετά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, ενώ, κατά πληροφορίες του matrix24.gr, ο Αλέξης Τσίπρας θα προτείνει να διεξαχθεί μια «εναλλακτική» Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες, μεταξύ των κομμάτων που μετέχουν στο ΚΕΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα