«Επιχείρηση-διεύρυνση» στον ΣΥΡΙΖΑ

10:09 6/1/2014 - Πηγή: Matrix24

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ως τα τέλη Ιανουαρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ανακοινώσει την ίδρυση του συγκεκριμένου Φόρουμ, ενώ έχουν ήδη γίνει επαφές για την ένταξη στελεχών που αποχώρησαν από την Αγίου Κωνσταντίνου και την Χαριλάου Τρικούπη. Ουσιαστικά, θα πρόκειται για μία μεγάλη «επιτροπή σοφών», ένα αυτόνομο think tank, μέσω του οποίου ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να εντάξει

στις τάξεις του πρόσωπα, αλλά και ιδέες-προτάσεις εκτός κομματικού μηχανισμού.

Το γενικό πρόσταγμα σε ό,τι αφορά το προγραμματικό πλαίσιο θα έχει, προφανώς, η Επιτροπή Προγράμματος υπό τον Γιάννη Δραγασάκη. Ωστόσο, οι προτάσεις που θα καταθέσουν όποιοι πολιτικοί που προέρχονται από άλλους χώρους ενταχθούν, θα αξιολογηθούν και θα γίνει προσπάθεια να ενσωματωθούν στο τελικό προγραμματικό κείμενο.

«Προοδευτική συμπαράταξη»

Ουσιαστικά, πάντως, το «Φόρουμ Κινήσεων και Προσωπικοτήτων» θα αποτελεί ένα ευρύ μετωπικό σχήμα, μία «προοδευτική συμπαράταξη», όπως λένε πηγές της Κουμουνδούρου, το οποίο θα διαδραματίσει το ρόλο ενός «προθαλάμου» πριν την ένταξη των εν λόγω στελεχών στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο συγκεκριμένο φόρουμ αναμένεται να ενταχθούν οι δύο βουλευτές που έφυγαν από τη ΔΗΜΑΡ, Οδυσσέας Βουδούρης και Πάρις Μουτσινάς, αλλά και ο διαγραφείς από το ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Παραστατίδης. Παράλληλα, προωθημένες είναι οι συνομιλίες με συνδικαλιστές, αλλά και με πρώην βουλευτές όπως η Μαρία Θεοχάρη. Το όνομα της Μιλένας Αποστολάκη έχει επίσης πέσει στο τραπέζι, αλλά χωρίς πολλές πιθανότητες να τελεσφορήσει, ενώ θεωρείται βέβαιο πως μέσω του συγκεκριμένου φόρουμ θα οριστικοποιηθεί και η συμφωνία του Αλέξη Τσίπρα με την πρόεδρο της «Κοινωνικής Συμφωνίας, Λούκα Κατσέλη. Τέλος, στο φόρουμ αναμένεται να ενταχθούν και στελέχη της ΔΗΜΑΡ που αποχώρησαν από το κόμμα διαφωνώντας με την συμμετοχή του στην –τότε- τρικομματική κυβέρνηση. Ο λόγος για τα ιδρυτικά στελέχη της «Αριστερής Προοπτικής», δηλαδή για τον Στέφανο Μπαγεώργο και τον Ανδρέα Νεφελούδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα