«Επί λέξει» το νέο στέκι των βιβλιοφίλων

Το βιβλιοπωλείο που καλύπτει συνολική επιφάνεια 150 τετραγωνικών μέτρων αποτελείται από δύο επίπεδα, έχει μοντέρνα αισθητική και δημιουργεί μια ευχάριστη και φιλόξενη ατμόσφαιρα για τους φίλους του βιβλίου.

Η είσοδος του είναι χώρος ανάγνωσης, τα σκαλιά που ενώνουν τα δυο επίπεδα λειτουργούν σαν μικρό αμφιθέατρο και στον επάνω χώρο, ανάμεσα σε ράφια γεμάτα βιβλία, υπάρχει σαλόνι για εκείνους που θέλουν να διαβάσουν. Παρά το…νεαρό της ηλικίας του το «Επι λέξει» ήδη έχει φιλοξενήσει πολλές και ενδιαφέρουσες

εκδηλώσεις.

Ιθύνων νους της προσπάθειας είναι η κυρία Μαρία Παπαγεωργίου, γνωστή στους φίλους του βιβλίου από το βιβλιοπωλείο Εστία, όπου εργάσθηκε επί 22 χρόνια. «Μετά την Εστία δε θα μπορούσα να φανταστώ τίποτα άλλο από το να δουλέψω πάλι στα βιβλία», λέει και δίνει το στίγμα του νέου βιβλιοπωλείου: «Το «επί λέξει» είναι ένα γενικό βιβλιοπωλείο με έμφαση στα δοκίμια: λογοτεχνικά, ιστορικά και φιλοσοφικά και με βαρύτητα στην ιστορία και τη φιλοσοφία».

Όσο για την επιλογή της να ανοίξει ένα βιβλιοπωλείο σε αυτή την οικονομική συγκυρία και σε αυτή την περιοχή εξηγεί: «Η Ακαδημίας είναι ένας δρόμος με δυναμική, απλώς, προσωρινά, είναι σε αυτή την κατάσταση».

Keywords
Τυχαία Θέματα