Έπεσε βαρύ το φορολογικό στην κυβέρνηση

Στη σημερινή συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με τον Πρωθυπουργό αλλά και στις διαβουλεύσεις που θα υπάρξουν με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα κριθεί η δυνατότητα απεμπλοκής της κυβέρνησης από το αδιέξοδο του φορολογικού.

Ο κ. Σαμαράς με δημόσια παρέμβασή του στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο επιχείρησε να βάλει

τέλος στα σενάρια περί φορολόγησης των εισοδημάτων άνω των 26.000 ευρώ με συντελεστή 45% ώστε να ελέγξει το κύμα αντιδράσεων που συνεχώς φούσκωνε. Παράλληλα, συνεργάτες του απέδιδαν σε «τεχνοκράτες του Υπ.Οικ» τις διαρροές των σχετικών σεναρίων.

Ωστόσο, χθες βράδυ ο Γ. Στουρνάρας ανέφερε ότι η συγκεκριμένη κλίμακα, που προκάλεσε και τον καταιγισμό αντιδράσεων, προέρχεται από το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας και προσέθεσε, μάλιστα, ότι έχει σχεδόν ισοδύναμο αποτέλεσμα με την προηγούμενη κλίματα φορολόγησης καθώς προβλέπει έκπτωση φόρου ύψους 1.950 ευρώ ανεξαρτήτως εισοδήματος.

Ωστόσο,  εκών άκων ο Πρωθυπουργός, χθες, ουσιαστικά έστειλε την εν λόγω κλίματα στον κάλαθο των αχρήστων και πλέον αναλαμβάνει ο ίδιος το πολιτικό φορτίο για την κατάληξη της προσπάθειας. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚ σκληραίνει τη στάση του (αν και δεδομένης της κατάστασής του θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να επιδιώξει ρήξη με το Μαξίμου) ενώ και η ΔΗΜΑΡ ζητά πλήρη αναμόρφωση του νομοσχεδίου, θέσεις που ουσιαστικά απέρριψε χθες ο Γ. Στουρνάρας.

Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να ενημερώσει (13:00μμ) και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια ενώ εκκρεμεί η συνάντηση με τους εκπροσώπους ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Ουδείς, ωστόσο, μπορεί να αποκλείσει ότι θα απαιτηθεί νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών προκειμένου να δοθεί απάντηση στις φορολογικές ανησυχίες της κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα