Επεκτείνεται σε όλα τα Ταμεία η ρύθμιση για την εξόφληση των οφειλών

18:55 4/8/2013 - Πηγή: Matrix24

Προβλέπει, πως όσοι οφειλέτες ρυθμίσουν τα χρέη του 2013 σε 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις μπορούν να ενταχθούν και στην ευνοϊκή ρύθμιση για βεβαιωμένες οφειλές έως και τον Δεκέμβριο του 2012

Στη δήλωση αυτή προέβη ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Προειδοποίησε, εξάλλου ότι, δεν θα υπάρξει επόμενη ρύθμιση και κάλεσε τους οφειλέτες να αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας η πολιτική των συνεχών ρυθμίσεων έβλαψε το ασφαλιστικό σύστημα, καθώς καλλιέργησε την ασυνέπεια

και επανέλαβε ότι με την ίδρυση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) που νομοθετήθηκε πρόσφατα, θα σταματήσει οριστικά η συνεχής συσσώρευση χρεών προς τα Ταμεία.

Χιλιάδες επιχειρήσεις και επιτηδευματίες έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στη ρύθμιση «Νέα Αρχή», που επιτρέπει τη σταδιακή αποπληρωμή χρεών μέχρι και τον Ιούνιο του 2017.

Έως σήμερα, προϋπόθεση για την υπαγωγή στην ρύθμιση, ήταν να καταβάλλονται ανελλιπώς από το νομικό πρόσωπο ή τον επιτηδευματία οι τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές από 1η Ιανουαρίου 2013 και έως την υπαγωγή στη ρύθμιση.

Η προϋπόθεση αυτή απέκλειε πολλούς ασφαλισμένους που είχαν δημιουργήσει οφειλές από τον Ιανουάριο του 2013 και μέχρι τις 30 Ιουνίου οπότε ενεργοποιήθηκε η ρύθμιση και αδυνατούσαν να καταβάλλουν εφάπαξ τα χρωστούμενα.

«Οι δεκάδες αποσπασματικές και αλλεπάλληλες έως σήμερα ρυθμίσεις υπονόμευσαν την ανταγωνιστικότητα της εθνικής οικονομίας, οδήγησαν υγιείς επιχειρήσεις σε κλείσιμο λόγω του αθέμιτου ανταγωνισμού και τα ασφαλιστικά Ταμεία σε αδιέξοδο, καθώς όλα αυτά τα χρόνια συσσωρεύτηκαν ληξιπρόθεσμες οφειλές που ξεπερνούν τα 15 δισ ευρώ» αναφέρει στη δήλωσή του ο υπουργός Εργασίας .

Στελέχη του υπουργείου Εργασίας εκτιμούν ότι με τη ρύθμιση των 12 δόσεων θα δοθεί η δυνατότητα να ενταχθούν οφειλές μεταξύ 15.000 και 20.000 ευρώ που αποτελούν και το μεγαλύτερο μέρος των οφειλετών.
.
Την ίδια ώρα ο ΟΑΕΕ, πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες να αποστείλει τις επόμενες μέρες, 370.000 έως 380.000 επιστολές προς τους οφειλέτες του Οργανισμού κάτι που γίνεται για πρώτη φορά σε τέτοια έκταση. Τον περασμένο χρόνο, η πρόεδρος του ΟΑΕΕ Γεωργία Κωτίδου με εντολή του υπουργού Εργασίας είχε αποστείλει 90.000 επιστολές προς οφειλέτες που είχαν σαν αποτέλεσμα την είσπραξη του 38% των οφειλομένων ποσών.

Keywords
Τυχαία Θέματα