Επανεκκίνηση των έργων στους δήμους

Μέσω αυτού του προγράμματος δανειοδότησης θα μπορεί να καλύπτεται μέχρι και το 100% τις αξίας του έργου και θα υποθηκεύονται περιουσιακά στοιχεία των ΟΤΑ, ενώ μπορεί να υπάρξει και προκαταβολή 10% της συνολικής αξίας χωρίς να έχουν υποβληθεί όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Στο πλαίσιο της σύμπραξης Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα μπορούν να προχωρούν έργα οδοποιίας, ασφαλτοστρώσεις, πεζοδρομήσεις, ανάπλασης πλατειών, διαμόρφωσης πάρκων-παιδικών χαρών, διαμόρφωσης κοινοχρήστων χώρων, κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων, έργων ύδρευσης,

αθλητικών κέντρων, κολυμβητηρίων, κοιμητηρίων, δημοτικών ιατρείων, γεωτρήσεων, απορριμμάτων, κ.λπ. Ακόμη, θα χορηγούνται δάνεια και για την προμήθεια ή μίσθωση μηχανημάτων προκειμένου οι ΟΤΑ να πραγματοποιούν έργα.

Οι Δήμοι, αναφέρεται στο προεδρικό διάταγμα πως, θα πρέπει να αποπληρώνουν από τα έσοδα τους ή από τα ανταποδοτικά τέλη που εισπράττουν, να υποθηκεύουν ακίνητα τους μέχρι του ποσού του δανείου και, να υπάρχει εγγύηση υπέρ του δανειολήπτη από το Δημόσιο ή Τράπεζα.

Keywords
Τυχαία Θέματα