Επαναστατικός Αγώνας:Ενοχή για επτά κατηγορούμενους

Αποτιμώντας το υλικό της δικογραφίας και όσα ακούστηκαν στην πολύμηνη διαδικασία ο εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθούν ένοχοι οι καταζητούμενοι Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα ,αλλά και ο Κώστας Γουρνάς,οι οποίοι έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη της οργάνωσης. Οι κατηγορίες που τους χρεώνουν είναι συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα, απλή συνέργεια σε ενέργειες της οργάνωσης ,προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών. Αντίθετα,ο εισαγγελέας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν στοιχειοθετείται ότι κάποιος από αυτούς τους τρεις

κατηγορούμενους είχε διευθυντικό ρόλο στην οργάνωση και ζήτησε την αθώωσή τους για το συγκεκριμένο αδίκημα. Επιπλεόν, α ο εισαγγελέας τάχθηκε υπέρ της ενοχής τεσσάρων ακόμη κατηγορουμένων (Ευ. Σταθόπουλου, Σ.Νικητόπουλου, Χρ.Κορτέση και Κ. Κάτσενου) μόνο για συμμετοχή στην οργάνωση. Και αυτό παρά το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή και οι τέσσερις αρνούνται ότι είχαν οποιαδήποτε ανάμειξη με τον Επαναστατικό Αγώνα.

Αντίθετα, στον εισαγγελικό λειοτυργό δεν έμεινε καμία αμφιβολία για την αθωότητα της συζύγου του Κ. Γουρνά,Μαρίας Μπεραχά και εισηγήθηκε στους δικαστές την πλήρη αθώωσή της.

Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης μετά το τέλος των οποίων οι δικαστές θα διασκεφθούν προκειμένου να εκδώσουν τη δική τους ετυμηγορία για την ενοχή ή μη των κατηγορουμένων.

Keywords
Τυχαία Θέματα