Έως την άλλη Τρίτη η απόφαση για την προκαταρκτική

15:19 7/1/2013 - Πηγή: Matrix24

Σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους, ο Πρόεδρος της Βουλής εκτίμησε ότι η επιτροπή θα συγκροτηθεί σε Σώμα έως την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου. Στο ερώτημα δημοσιογράφων πόσο θα διαρκέσει το έργο της επιτροπής, ο πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι συνήθως δίνεται προθεσμία 30 έως 40 ημερών χωρίς όμως να αποκλείεται στη συνέχεια η Ολομέλεια να κληθεί να αποφασίσει και κάποια ολιγοήμερη παράταση.

Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Ένα

από τα βασικά επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ στην επικείμενη συζήτηση για τη συγκρότηση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης, είναι πως η τρικομματική κυβέρνηση επιχειρεί να φορτώσει όλο το έγκλημα φορολογικής ασυλίας της διαπλοκής σε ένα… «καμένο χαρτί».

Το επιχείρημα αυτό αποτυπώνεται σε δήλωση που έκανε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του. «Στην Ελλάδα, ενώ υπάρχει η κοινή αίσθηση ότι έχουμε μεγάλη διαφθορά, σκάνδαλα και ατιμωρησία πολιτικών, οι μόνοι που για “ξεκάρφωμα” φορτώνονται ενίοτε τον “μουντζούρη” είναι οι πολιτικά νεκροί (Τσοχατζόπουλος, ενδεχομένως έρχεται η σειρά του κ. Παπαντωνίου κ.ο.κ). Η αλλαγή θα είναι να ψαχτεί κάποιος ο οποίος είναι μέσα στα πράγματα, εκεί θα ήταν η ουσία», δήλωσε ο βουλευτής και κάλεσε τον κ. Στουρνάρας να ενημερώσει «πόσα λεφτά μαζέψαμε από διασταυρώσεις στοιχείων. Κι όχι μόνο από όσους έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό αλλά και από όσους έχουν περιουσίες και φορολογικές δηλώσεις που δεν δικαιολογούνται οι μεν από τις δε».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να καταθέσει απόψε τη δική του πρόταση για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής.

Ερώτηση για το «πόθεν έσχες» Παπακωνσταντίνου

Δεν είναι μόνο η απάλειψη τριών αρχείων από τη λίστα Λαγκάρντ, με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπος ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Τα τελευταία 24ωρα όλο και περισσότερο τίθεται ανεπίσημα και από διάφορες πλευρές θέμα με το πόθεν έσχες του πρώην υπουργού.

Τελικά η ορθή ή όχι αναγραφή των περιουσιακών στοιχείων του κ. Παπακωνσταντίνου στις δηλώσεις πόθεν έσχες, τέθηκε και επισήμως. Αυτή τη φορά από την βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη η οποία κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή και καταγγέλλει ότι ο πρώην υπουργός, στη δήλωση πόθεν έσχες του 2009 δεν είχε συμπεριλάβει κανένα τραπεζικό λογαριασμό στο Βέλγιο αν και ήταν ευρωβουλευτής και κανονικά ως μισθοδοτούμενος από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο θα έπρεπε να έχει τέτοιον λογαριασμό.

Μάλιστα η κ. Χρυσοβελώνη αναφέρει ότι σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγία για τις αποταμιεύσεις κάθε χρόνο το Βελγικό κράτος στέλνει στο υπουργείο Οικονομικών αναλυτικούς καταλόγους με στοιχεία Ελλήνων καταθετών σε τράπεζες του Βελγίου. Ο κατάλογος αυτός, όπως λέει η βουλευτής, περιλαμβάνει εκτός από ποσά και συγκεκριμένους αριθμούς λογαριασμών, γι΄αυτό και καλεί τώρα τον κ. Στουρνάρα να την ενημερώσει γιατί το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει προχωρήσει στη διασταύρωση όλων των στοιχείων που έχει στείλει το Βέλγιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα