ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 6 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ

Ενώπιον του δικαστηρίου του Λονδίνου παρουσιάστηκαν έξι από τους επτά κατηγορούμενους για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών από τη βρετανική εφημερίδα ταμπλόιντ News of the World που ανήκε στον όμιλο του μεγιστάνα Ρούπερτ Μέρντοκ.

Μεταξύ αυτών και ο Άντι Κόλσον, πρώην σύμβουλος του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

Απούσα από τη σημερινή ακροαματική διαδικασία ήταν η πρώην «βασίλισσα των ταμπλόιντ» Ρεμπέκα Μπρουκς, πρώην διευθύντρια σύνταξης της εφημερίδας, η οποία θα παρουσιαστεί

ενώπιον του δικαστηρίου στις 3 Σεπτεμβρίου.

Η προκαταρκτική ακρόαση διήρκησε περίπου 30 λεπτά, ενώ η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί στις 26 Σεπτεμβρίου. Οι έξι κατηγορούνται για τις υποκλοπές τηλεφωνικών μηνυμάτων προσωπικοτήτων, υπουργών, μελών της βασιλικής οικογένειας και προσώπων της δημοσιότητας από το 2000 ως το 2006.

Ο Κόλσον παραιτήθηκε από τη News of the World τον Ιανουάριο του 2007 μετά τις πρώτες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο και σχεδόν αμέσως ανέλαβε τη θέση του διευθυντή επικοινωνίας του Ντέιβιντ Κάμερον. Μετά τις νέες αποκαλύψεις τον Ιανουάριο του 2011 παραιτήθηκε από τη θέση του.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Μέρντοκ, λόγω του σκανδάλου έκλεισε στις 10 Ιουλίου 2011 τη News Of the World, η οποία ήταν η εφημερίδα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη Βρετανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα