Εννέα χρόνια από την πρωτιά στην Eurovision με την Έλενα (Photos-Videos)

Στο διαγωνισμό, που είχε διεξαχθεί στο Κίεβο της Ουκρανίας στις 21 Μαΐου 2005, η 32χρονη σήμερα Ελληνίδα τραγουδίστρια και εορτάζουσα αύριο είχε ξεσηκώσει τα πλήθη με την εντυπωσιακή σκηνική της παρουσία χαρίζοντας στην Ελλάδα για πρώτη φορά το υψηλότερο βάθρο στο διαγωνισμό του ευρωπαϊκού τραγουδιού.

Το βίντεο με το τραγούδι «My number one» με το οποίο είχε κατακτήσει η Παπαρίζου την 1η θέση στην Eurovision

του Κιέβου:

Το 2005, πάντως δεν ήταν η πρώτη της εμφάνιση στην Eurovision.

Συμμετείχε και το 2001 με το συγκρότημα Antique μαζί με τον Νίκο Παναγιωτίδη, κατακτώντας πάλι διάκριση, την 3η θέση με το τραγούδι «I Would Die for You».

Θυμηθείτε την επιτυχία του «I Would Die for You»:


Η Έλενα Παπαρίζου γεννήθηκε στις 31 Ιανουαρίου 1982 και μεγάλωσε στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας από Έλληνες μετανάστες.

Πέρα από τις μεγάλες επιτυχίες της στην Eurovision, έχει κερδίσει τρία Μουσικά Βραβεία Αρίων, ένα European Border Breakers Award και 19 MAD Video Music Awards - περισσότερα από κάθε άλλο καλλιτέχνη.

Στις 14 Μαρτίου 2010, ανακηρύχθηκε ως η 14η πιο πολυβραβευμένη εγχώρια καλλιτέχνης από το 1960 μέχρι σήμερα με συνολικά εφτά πλατινένιους και τέσσερις χρυσούς δίσκους. Όσον αφορά το 2010 έχει πουλήσει 167.000 δίσκους στην Ελλάδα, 24.000 δίσκους στη Κύπρο και 20.000 σινγκλς στη Σουηδία κατά τη διάρκεια της σόλο καριέρας της. Επίσης, τα τραγούδια της Παπαρίζου έχουν περισσότερες από 144 εκατομμύρια θεάσεις στο Youtube, περισσότερες από οποιονδήποτε Έλληνα καλλιτέχνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα