ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Περισσότεροι από 60.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Μαδρίτη για να διαμαρτυρηθούν και σήμερα για τα αυστηρά μέτρα λιτότητας, που «Θέλουν να καταστρέψουν τη χώρα», όπως ρυθμικά φώναζαν.

Οι διαδηλωτές υποστηρίζουν ότι τα μέτρα λιτότητας θα αυξήσουν το ποσοστό ανεργίας και την ανασφάλεια στον εργασιακό χώρο σε μια χώρα που βιώνει την δεύτερη ύφεση μέσα σε τρία χρόνια και όπου το ποσοστό της ανεργίας έχει φτάσει

σε σημείο-ρεκόρ. Σημειωτέον ότι το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα σχεδόν αγγίζει το 25% και το 50% των ανέργων είναι νέοι.

Διαδηλώσεις διοργανώθηκαν σήμερα σε 56 ισπανικές πόλεις και το κίνημα διαμαρτυρίας στη χώρα όχι μόνο δεν φαίνεται να υποχωρεί, αλλά αναμένεται να κλιμακωθεί και με γενική απεργία τον Νοέμβριο.

Πάντως, παρά το μήνυμα του Πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι, που καλούσε τους πολίτες να μην διαδηλώνουν, δημοσκόπηση της εφημερίδας Ελ Παϊς που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα έδειξε ότι το 77% των ισπανών στηρίζουν τους διαδηλωτές, ενώ το 90% και πλέον εκτιμούν ότι οι διαδηλώσεις θα γίνουν συχνότερες.

Keywords
Τυχαία Θέματα