Ένας ημιτελικός σαν τελικός

14:03 8/7/2014 - Πηγή: Matrix24

Υπό άλλες συνθήκες, αν τα ζευγαρώματα ήταν διαφορετικά, ίσως ήταν το ζευγάρι του τελικού. Το αποψινό Βραζιλία-Γερμανία είναι το πρώτο από τα δύο ντέρμπι αυτής της φάσης και αυτό που θα δούμε αν υπάρχει ενδεχόμενο να προκύψει τελικός Αργεντινή-Βραζιλία (ο αυριανός ημιτελικός είναι Ολλανδία-Αργεντινή).

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η μεγάλη απουσία έχει να κάνει με την Βραζιλία και τον τραυματία Νεϊμάρ, ο οποίος χτύπησε σοβαρά στη σπονδυλική στήλη στον αγώνα με την Κολομβία και δεν θα μπορέσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του κόντρα στους Γερμανούς. Απών θα είναι και ο στυλοβάτης της βραζιλιάνικης

άμυνας, Τιάγκο Σίλβα που έχει συμπληρώσει κίτρινες κάρτες. Από τη Γερμανία θα λείψει ο Μουστάφι ο οποίος είναι τραυματίας.

Πρόκειται για τον τρίτο ημιτελικό σε Μουντιάλ για τους Λουίς Φελίπε Σκολάρι και Γιόακιμ Λεβ. Ο πρώτος και τις τρεις φορές ως προπονητής. Αντίθετα ο Λεβ τη μία φορά ήταν βοηθός του Κλίνσμαν στο Μουντιάλ του 2006. Το 1974 η Βραζιλία με γκολ του Ριβελίνο με εκτέλεση φάουλ νίκησε 1-0 την Ανατολική Γερμανία στην 2η φάση (όμιλος), σε μια διοργάνωση την οποία εν συνεχεία κατέκτησε η Δυτική Γερμανία. Συνολικά από τις αναμετρήσεις των δύο ομάδων η Βραζιλία έχει νικήσει 12 φορές και η Γερμανία τέσσερις.

Keywords
Τυχαία Θέματα