Ένα βήμα πριν από τη στρατιωτική επέμβαση;

«Αναμένουμε επίθεση ανά πάσα στιγμή κι είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε ισοδύναμα», φέρεται να δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος των συριακών δυνάμεων ασφαλείας.

Την ίδια στιγμή, Ευρωπαίοι πολίτες εγκαταλείπουν μαζικά το γειτονικό Λίβανο, ενώ ήδη πολλές χώρες έχουν εκδώσει ταξιδιωτικές οδηγίες αποτρέποντας τους υπηκόους τους από μετάβαση στη χώρα, καθώς φοβούνται τις επιπτώσεις από πιθανή γενίκευση της σύρραξης.

Μεταξύ των αποχωρησάντων συμπεριλαμβάνονται και στελέχη των τοπικών υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών.

«Προσβολή για τα 1.000 και πλέον μέλη του προσωπικού του ΟΗΕ,

που βρίσκονται στη Συρία διανέμοντας ανθρωπιστική βοήθεια», χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του διεθνούς Οργανισμού Μάρτιν Νεσίρκι τις φήμες που θέλουν να «διευκολύνει» τις αεροπορικές επιδρομές η αποχώρηση του προσωπικού του από τη Συρία.

Στο μεταξύ, σε εξετάσεις θα υποβληθούν τα δείγματα που έλαβαν οι ειδικοί από τη Συρία, με το Μπαν Γκι-Μουν να πληροφορεί τα 5 μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ότι μπορεί να απαιτηθούν περισσότερες από 2 εβδομάδες για να εξαχθούν τα τελικά αποτελέσματα.

Η πολεμική ετοιμότητα των Ηνωμένων Πολιτειών, προκάλεσαν τα δεικτικά σχόλια του Ρώσου Προέδρου, που δήλωσε ότι θα ήταν «παντελής ηλιθιότητα» εκ μέρους του Άσαντ, να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα όταν ο συριακός στρατός βρισκόταν στην περιοχή.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επικαλέστηκε προβοκάτσια καλώντας σε πολιτική λύση και το Μπάρακ Ομπάμα να σκεφθεί τα μελλοντικά θύματα πριν προβεί σε χρήση βίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα