Ένα παιδί από …σπίτια

Δεν έχω να πληρώσω το χαράτσι. Δεν έχω να πληρώσω την εφορία. Δεν έχω να πληρώσω τη ΔΕΗ. Δεν έχω γενικά, διότι δουλεύω για 700 ευρώ το μήνα, είμαι χωρισμένος με ένα παιδί. Έχω όμως ένα σπίτι 100 τ.μ. που το κληρονόμησα από τον πατέρα μου. Έχω όμως και μια πολύ καλή ιδέα, που μου την έβαλε στο μυαλό ο Μιλτιάδης πριν μια βδομάδα.

Πριν από περίπου 15 μέρες, έβλεπα κατά λάθος τηλεόραση. Την είχα ξεχάσει ανοιχτή, ξεχνώντας (ρε γαμώτο) ότι έτσι καταναλώνω ρεύμα. Με το μισό μου μυαλό έψαχνα τρόπους να πληρώσω τους λογαριασμούς

μου και με το άλλο μισό επικεντρώθηκα σε μια πρωινή εκπομπή στην οποία ο Μιλτιάδης ο Βαρβιτσιώτης μου σύστησε μια έξυπνη και πάνω απ’ όλα δίκαιη λύση τόσο για εμένα όσο και όλους αυτούς που δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν τα χαράτσια.

Και με συμβούλεψε σαν πατέρας, μέσα από τους υγρούς κρυστάλλους της τηλεοπτικής μου οθόνης. «Να βάλουν αγγελία πώλησης στην περιουσία τους, αν δυσκολεύονται να πληρώσουν τον επερχόμενο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων». Φα-ντα-στι-κή ιδέα! Τώρα λοιπόν που η αγορά ακινήτων «φυσάει» και τις τιμές πώλησης σπιτιών και καταστημάτων να φέρνει σίγουρα κέρδη, η πρότασή του μου έδειξε το δρόμο.

Και έβαλα σε αγγελία το σπίτι μου. Ένας φίλος (βαμμένος αριστερός) μου είπε: «Όπως σου μπήκε η ιδέα να σου βγει!» και ότι η πρόταση του Μιλτιάδη παραπέμπει σε άλλες εποχές, προσθέτοντας το εξής αισχρό: «Τότε που οργίαζαν οι μαυραγορίτες και ολόκληρες περιουσίες άλλαζαν χέρια για ένα ντενεκέ λάδι».

Αυτός ο αριστερός ο φίλος μου έβαλε κάτι άλλες ιδέες. Το ξανασκέφτηκα. Μπήκα λοιπόν να δω ως Έλλην πολίτης το πόθεν έσχες του Μιλτιάδη που τον ψήφισαν 19.500 άνθρωποι στις εκλογές του 2012. Να καταλάβω από ποια θέση και με ποια λογική μου λέει να βάλω πωλητήριο στο σπίτι μου, όπου μένει και η 80χρονη μάνα μου.

Και κατάλαβα…

Keywords
Τυχαία Θέματα