Ένα «Thriller» στο Νο1 για 37 εβδομάδες!

Το Thriller είναι το 6o στούντιο άλμπουμ του Μάικλ Τζάκσον. Κυκλοφόρησε στις 30 Νοεμβρίου 1982, από την Epic Records, ως συνέχεια του εμπορικά επιτυχημένου άλμπουμ «Off the Wall. Το Thriller» και μουσικά ενσωματώνει παρόμοια είδη με το «Off the Wall», όπως pop, rock, R&B και post-disco.

Οι ηχογραφήσεις του έγιναν από τον Απρίλιο έως το Νοεμβρίου το 1982 στα Westlake Recording Studios στο Λος Άντζελες, στην Καλιφόρνια,

με προϋπολογισμό παραγωγής 750.000 δολάρια και παραγωγό τον Κουίνσι Τζόουνς που θεωρείται από τους βασικούς συντελεστές της επιτυχίας.

Ο Μάικλ Τζάκσον έγραψε τα 4 από τα 9 κομμάτια του άλμπουμ. Τα 7 από τα 9 τραγούδια του Thriller κυκλοφόρησαν ως singles και όλα μπήκαν στο Τοp-10 του Billboard 100.

Το Thriller επιβεβαίωσε την άποψη για τον Τζάκσον ως τον εξέχοντα ποπ αστέρα του αιώνα και τον βοήθησε να σπάσει κάποιους φυλετικούς φραγμούς χάρη στις εμφανίσεις του στο MTV και στη συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ρόναλντ Ρήγκαν στο Λευκό Οίκο.

Τα πρωτοποριακά για την εποχή βίντεο κλιπ για το Thriller, το Billie Jean και το Beat It εμφανίζονταν συχνά στο MTV.

Το 2001, κυκλοφόρησε μια ειδική έκδοση του άλμπουμ, με επιπλέον ηχητικές συνεντεύξεις, ένα demo recording και το τραγούδι «Someone In the Dark», ένα τραγούδι που έλαβε Grammy στο ομώνυμο άλμπουμ της ταινίας «E.T. the Extra-Terrestrial». Το 2008, κυκλοφόρησε νέα εκδοχή του άλμπουμ το Thriller 25.

To Thriller κατέχει την 20η θέση στον κατάλογο του περιοδικού Rolling Stone: 500 Greatest Albums of All Time, το 2003 και την 3η θέση στο Definitive 200 Albums of All Time.

Η ταινία μικρού μήκους για το τραγούδι Thriller διασώθηκε από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου, στο Εθνικό Μητρώο Καταγραφής των ΗΠΑ, καθώς θεωρήθηκε «πολιτιστικά σημαντικό».

Δείτε ακόμα τις μεγάλες επιτυχίες από το ίδιο άλμπουμ: Beat it εδώ και Billie jean εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα