ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΣΠΑΝΙΑ, ΛΕΕΙ Η ΟΥΓΚΑΝΤΑ

Στο SMS του πρωθυπουργού της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι «Να αντισταθείς, η Ισπανία δεν είναι Ουγκάντα», που απέστειλε στον υπουργό Οικονομικών της χώρας του απάντησε μέσω Twitter συνεργάτης της πρεσβείας της Ουγκάντα με καυστικό τρόπο.

«Να αντισταθείς, η Ισπανία δεν είναι Ουγκάντα» ήταν το επίμαχο SMS, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας El Mundo. Η Ουγκάντα δεν έχασε χρόνο και απάντησε στον Ισπανό πρωθυπουργό μέσω του συνεργάτη της πρεσβείας της Ουγκάντα στην Μαδρίτη, Σαντιάγκο Χιμένεθ, ο οποίος έγραψε στο twitter: «Εμάς δεν χρειάζεται να μας σώσουν, ούτε πρέπει να ζητήσουμε βοήθεια από το ΔΝΤ. Μειώσαμε τον πληθωρισμό από 25% στο 18% και δεν ζητήσαμε κανένα δάνειο».

Η ισπανική εφημερίδα «El Mundo» άσκησε οξεία κριτική στον Ραχόι για το μήνυμα, η οποία παρέθεσε τα οικονομικά στοιχεία των δύο χωρών που αποδεικνύουν τελικά ότι η Ουγκάντα βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από την Ισπανία. Ταυτόχρονα, χιλιάδες Ισπανοί μέσω του Twitter επέκριναν τον Ισπανό πρωθυπουργό, ζητώντας του να δείξει περισσότερο σεβασμό απέναντι στην αφρικανική χώρα.

Keywords