ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΣΠΑΝΙΑ, ΛΕΕΙ Η ΟΥΓΚΑΝΤΑ

Στο SMS του πρωθυπουργού της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι «Να αντισταθείς, η Ισπανία δεν είναι Ουγκάντα», που απέστειλε στον υπουργό Οικονομικών της χώρας του απάντησε μέσω Twitter συνεργάτης της πρεσβείας της Ουγκάντα με καυστικό τρόπο.

«Να αντισταθείς, η Ισπανία δεν είναι Ουγκάντα» ήταν το επίμαχο SMS, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας El Mundo. Η Ουγκάντα δεν έχασε χρόνο και απάντησε στον Ισπανό πρωθυπουργό μέσω του συνεργάτη της

πρεσβείας της Ουγκάντα στην Μαδρίτη, Σαντιάγκο Χιμένεθ, ο οποίος έγραψε στο twitter: «Εμάς δεν χρειάζεται να μας σώσουν, ούτε πρέπει να ζητήσουμε βοήθεια από το ΔΝΤ. Μειώσαμε τον πληθωρισμό από 25% στο 18% και δεν ζητήσαμε κανένα δάνειο».

Η ισπανική εφημερίδα «El Mundo» άσκησε οξεία κριτική στον Ραχόι για το μήνυμα, η οποία παρέθεσε τα οικονομικά στοιχεία των δύο χωρών που αποδεικνύουν τελικά ότι η Ουγκάντα βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από την Ισπανία. Ταυτόχρονα, χιλιάδες Ισπανοί μέσω του Twitter επέκριναν τον Ισπανό πρωθυπουργό, ζητώντας του να δείξει περισσότερο σεβασμό απέναντι στην αφρικανική χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα