«ΕΛΒΕΤΙΔΑ» Η COCA-COLA

Μετά τη ΦΑΓΕ και η Coca-Cola μεταφέρει την έδρα της εκτός Ελλάδας, καθώς η ελβετική Coca-Cola HBC AG υπέβαλε προαιρετική δημόσια πρόταση για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της Coca-Cola 3E, με σκοπό να γίνει η νέα μητρική εταιρεία του ομίλου.

Οι μετοχές της Coca-Cola

HBC AG θα εισαχθούν στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, με παράλληλη εισαγωγή στο ΧΑ και στο NYSE μέσω ADRs.

Στην ανακοίνωσή της η Coca-Cola Hellenic γνωστοποιεί ότι η σημερινή διοίκηση θα συνεχίσει να ηγείται των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και της μακροπρόθεσμης στρατηγικής του ομίλου και υυποστηρίζει ότι οι δεσμοί της με την Ελλάδα θα παραμείνουν ανεπηρέαστοι από τη συναλλαγή. Όπως διευκρινίζει, «η Coca- Cola Hellenic θα διατηρήσει την παραγωγή και διανομή των προϊόντων της στην Ελλάδα και, μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, θα συνεχίσει να λειτουργεί στην Αθήνα το Κέντρο των Εταιρικών Υπηρεσιών της Coca- Cola Hellenic (Group Corporate Service Center),το οποίο υποστηρίζει τις δραστηριότητες σε 28 χώρες». Παράλληλα, καθησυχάζει τους εργαζόμενους ότι δεν θα υπάρξει καμία επίδραση στις θέσεις εργασίας, στις αποδοχές ή στις παροχές.

Σημειώνεται ότι η Coca- Cola HBC AG συστάθηκε από τη θυγατρική της Boval SA, Κar-Τess Holding, προκειμένου να διευκολύνει τη συναλλαγή και δεν έχει δραστηριότητες, ούτε διαθέτει ουσιώδες ενεργητικό ή παθητικό πέραν αυτών που συνδέονται με τη συναλλαγή

Keywords
Τυχαία Θέματα