Ελληνογερμανικός… έρωτας

14:44 4/1/2013 - Πηγή: Matrix24

Ήταν να μην αποκατασταθούν οι σχέσεις Ελλάδας – Γερμανίας. Μαξίμου και Καγκελαρία μοιάζουν να επενδύουν, εμφανώς πλέον, στη δημιουργία ενός άξονα μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου, ενόψει και των κρίσιμων οικονομικών και πολιτικών ζητημάτων που θα αντιμετωπίσει η Ε.Ε. εντός του έτους.

Δεν εξηγείται αλλιώς η νέα συνάντηση που θα έχουν την προσεχή Τρίτη ο Έλληνας Πρωθυπουργός με τη Γερμανίδα Καγκελάριο στο Βερολίνο. Ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί στη γερμανική πρωτεύουσα, προσκεκλημένος της εφημερίδας Die Welt προκειμένου να συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής στο διήμερο οικονομικό και επιχειρηματικό φόρουμ της εφημερίδας. Την επομένη κεντρική ομιλήτρια θα είναι η κ. Άγκελα Μέρκελ.

Πριν λίγη ώρα, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στίβεν Zάιμπερτ ανακοίνωσε ότι οι δύο ηγέτες θα έχουν ένα ακόμη τετ α τετ, στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Σαμαρά στο Βερολίνο. Στο μενού της συνάντηση θα είναι, προφανώς, η πορεία των μεταρρυθμίσεων αλλά και των δημοσιονομικών της χώρας καθώς και η εξέλιξη της διοικητικής μεταρρύθμισης και των αποκρατικοποιήσεων, τομείς για τους οποίους η γερμανική πλευρά επιδεικνύει έντονο ενδιαφέρον – και επενδυτικό. Ερωτηθείς ο κ. Zάιμπερτ αν η Κύπρος θα αποτελέσει θέμα συζήτησης, σημείωσε πως από τη συνάντηση δεν αποκλείεται κανένα θέμα…

Keywords
Τυχαία Θέματα