Ελληνο-ισραηλινή συνεργασία στην καινοτομία

Καλεί τις ενδιαφερόμενες ελληνικές επιχειρήσεις , τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τους λοιπούς ερευνητικούς φορείς να υποβάλλουν προτάσεις, σε συνεργασία με ιδιωτικούς ή δημόσιους φορείς του Ισραήλ, για την από κοινού εκτέλεση έργων έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης μεγάλης κλίμακας.

Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της ΕΕ και από εθνικούς πόρους μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (ΕΠΑΝ-ΙΙ, Άξονας Προτεραιότητας 1) και των

Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ) του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007-2013.

Η συνολική δημόσια δαπάνη που θα διατεθεί στο πλαίσιο της προκήρυξης, ανέρχεται σε 5 εκατ. ευρώ για κάθε χώρα, με δυνατότητα επέκτασης, όσον αφορά την Ελλάδα, έως τα 10 εκατ. ευρώ.

Ο αρχικός προϋπολογισμός προέκυψε από συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών και η επέκτασή του θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των προτάσεων που θα υποβληθούν, την ποιότητα και την καινοτομικότητά τους. Η μέγιστη δημόσια δαπάνη ανά έργο δεν θα υπερβαίνει τα 400.000 ευρώ από πλευράς Ελλάδας.

Η χρονική διάρκεια υλοποίησης των προτεινόμενων έργων δεν θα υπερβαίνει τα δύο έτη και σε καμία περίπτωση την 30/9/2015. Το πρόγραμμα είναι ανοιχτό για την υποβολή καινοτόμων προτάσεων σε όλα τα επιστημονικά πεδία χωρίς περιορισμούς.

Για την υποβολή πρότασης θα πρέπει να συμμετέχει τουλάχιστον μία επιχείρηση από ελληνικής πλευράς. Για τους φορείς που αναζητούν εταίρους στο Ισραήλ με στόχο την από κοινού υποβολή πρότασης, έχει δημιουργηθεί ειδικός μηχανισμός υποστήριξης και ανεύρεσης εταίρων μέσω δικτύων/φορέων με τους οποίους συνεργάζεται η Γενική Γραμματεία Έρευνας & Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ).

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων είναι η 14η Οκτωβρίου 2013. Οι προτάσεις θα αξιολογηθούν βάσει συγκεκριμένων κοινών κριτηρίων τόσο από την ελληνική, όσο και από την ισραηλινή πλευρά. Η τελική επιλογή των προτάσεων που θα χρηματοδοτηθούν, θα πραγματοποιηθεί μέσω μικτής ελληνο-ισραηλινής επιτροπής.

Οι προτάσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ειδική πλατφόρμα ηλεκτρονικής υποβολής στην ιστοσελίδα της ΓΓΕΤ, στη διεύθυνση: https://apps.gov.gr/minedu/international/greece-israel 2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα