«ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ»

Ευαίσθητες πολιτικές ισορροπίες συνεχίζει να τηρεί ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Από τη μια, ξεκίνησε χθες «Ανένδοτο» κατά της κυβέρνησης και των μέτρων, χωρίς, όμως, να ζητεί ακόμη εκλογές.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε

στα Ιωάννινα και ξιφούλκησε κατά της ιδιωτικοποίησης της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη», ενώ εξαπέλυσε οξεία επίθεση στην κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας «ταφόπλακα» τα σχεδιαζόμενα μέτρα. Ο Αλέξης Τσίπρας θα συνεχίσει να περιοδεύει ανά την Ελλάδα, καλώντας τους πολίτες  να ξεσηκωθούν και παροτρύνοντάς τους σε «πολιτική ανυπακοή», ώστε να ανατραπούν τα μέτρα.

Ωστόσο, στην Κουμουνδούρου, όσο βαρύς κι αν είναι ο πέλεκυς των μέτρων, συνεχίζει να επικρατεί η άποψη ότι, αφενός η τελευταία εκλογική αναμέτρηση –και μάλιστα διπλή- είναι πρόσφατη και αφετέρου, πως οι συνθήκες δεν είναι ώριμες στην κοινωνία για ανατροπή της κυβέρνησης. Παρότι στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα σημείωσαν με ενδιαφέρον την πολιτική ανατροπή που σημειώθηκε στο τελευταίο «Βαρόμετρο» της Public Issue, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περάσει συντριπτικά μπροστά στην –ιστορικά αδιάψευστη- «παράσταση νίκης», η πλειονότητα των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμά ότι, όσο η επίδραση των μέτρων δεν έχει γίνει ορατή στην κοινωνία (όσο, δηλαδή, δεν έχουν ψηφιστεί και εφαρμοστεί), τόσο η κυβέρνηση έχει ακόμη πολιτικό χρόνο. Για το λόγο αυτό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χθες, με δύο δημόσιες εμφανίσεις του, ξεκαθάρισε ότι δεν ζητεί εκλογές.

«Στην ώρα τους»

Συγκεκριμένα, μιλώντας χθες βράδυ στα Ιωάννινα, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι «οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους». «Θα τις ζητήσουμε, όταν θα είμαστε σε θέση να τις επιβάλουμε», πρόσθεσε. Νωρίτερα, χθες το πρωί, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε ότι στόχος του είναι «να ακυρωθούν τα μέτρα και να πάει η χώρα σε εκλογές», ωστόσο επίσης συμπλήρωσε με νόημα ότι «θα ζητήσουμε εκλογές όταν θα μπορούμε να τις επιβάλουμε και αυτό θα συμβεί σύντομα». Άλλωστε, στην Κουμουνδούρου δεν έχουν καμία… ανασφάλεια για το αν η κυβέρνηση Σαμαρά θα έρθει γρήγορα σε δυσαρμονία με την κοινή γνώμη: το θεωρούν δεδομένο και τοποθετούν χρονικά τη «δυσαρμονία» αυτή όταν τα μέτρα αποφασιστούν, ψηφιστούν και αρχίσουν να βυθίζουν σε περαιτέρω ύφεση την ελληνική οικονομία και κοινωνία…

Keywords
Τυχαία Θέματα