ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΜΑΪΜΟΥ» ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

17:40 7/8/2012 - Πηγή: Matrix24
Με παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αθανάσιου Κατσιρώδη θα διεξαχθεί εισαγγελική έρευνα με απόλυτη προτεραιότητα σε πανελλαδικό επίπεδο προκειμένου να εντοπιστούν και να παραπεμφθούν άμεσα σε δίκη, όσοι λάμβαναν συντάξεις και προνομιακά επιδόματα χωρίς να τα δικαιούνται.

Επίσης, με την παραγγελία του ο αντεισαγγελέας, ζητά να εντοπιστούν και οι δημόσιοι υπάλληλοι που είτε έκαναν τα στραβά μάτια είτε συνεργούσαν με τους «μαϊμού» συνταξιούχους.

Η εντολή προς τις Εισαγγελίες Εφετών της χώρας

ήρθε μια ημέρα μετά την επίσκεψη του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση στον κ. Κατσιρώδη και την αποστολή, σήμερα, στοιχείων για συντάξεις «μαϊμού» οι οποίες έχουν ζημιώσει με εκατομμύρια ευρώ το ελληνικό δημόσιο.

Σκοπός της έρευνας, πέραν της απόδοσης τυχόν ποινικών ευθυνών, είναι και η επιστροφή των παρανόμων εισπραχθέντων ποσών από το τους επιτήδειους, οι οποίοι φέρονται να έχουν ζημιώσει με εκατομμύρια το ελληνικό Δημόσιο.

Ήδη, ο κ. Βρούτσης ανακοίνωσε ότι κόβονται περίπου 2.800 «μαϊμού» συντάξεις του ΟΓΑ με το όφελος να φθάνει τα 14 εκατ. ευρώ το χρόνο.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα