Εγκρίθηκε από την Κομισιόν το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Eurobank

Σύμφωνα με την Κομισιόν, το σχέδιο αναδιάρθρωσης θα επιτρέψει στην τράπεζα να καταστεί βιώσιμη μακροπρόθεσμα χωρίς να προκαλεί στρέβλωση των κανόνων ανταγωνισμού.

Συγκεκριμένα, η Κομισιόν αναφέρει ότι: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάνθηκε ότι το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ομίλου της Eurobank

συνάδει με τους κανόνες κρατικής βοήθειας της Ε.Ε. Το πλάνο θα δώσει τη δυνατότητα στην τράπεζα να καταστεί βιώσιμη μακροπρόθεσμα χωρίς να προκαλεί στρεβλώσεις στον ανταγωνισμό».

Ο αρμόδιος για θέματα Ανταγωνισμού Επίτροπος Χοακίν Αλμούνια δήλωσε: «Η αναδιάρθρωση της Eurobank είναι ένα σημαντικό βήμα προόδου για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο. Το σχέδιο αναδιάρθρωσης που εγκρίθηκε σήμερα ενισχύσει τη βιωσιμότητα της τράπεζας και διασφαλίζει ότι θα είναι επαρκώς ισχυρή για να στηρίξει την ανάκαμψη στην Ελλάδα παρέχοντας πιστώσεις στην πραγματική οικονομία».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Ελλάδα έχει δεσμευτεί σε μία σειρά συνολικών μέτρων που καλύπτουν την αναδιάρθρωση τόσο των δραστηριοτήτων της Eurobank όσο και της πιστωτικής πολιτικής του ομίλου.

Στη βάση του σχεδίου, η Κομισιόν έχει εγκρίνει σύμφωνα με τους κανόνες κρατικής βοήθειας της Ε.Ε. την βοήθεια αναδιάρθρωσης που δόθηκε από την Ελλάδα στη Eurobank, συμπεριλαμβανομένης της ανακεφαλαιοποίησής της από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας το 2012 και το 2013 καθώς και του ρόλου στήριξης στην αύξηση κεφαλαίου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η Κομισιόν επίσης ενέκρινε την απόκτηση της Νέας Proton Bank και του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, των οποίων η ενοποίηση με την Eurobank θα ενισχύσει τη βιωσιμότητα του ομίλου χωρίς στρεβλώσεις στον ανταγωνισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα