Εγκρίνει ο Βενιζέλος τον αντικαταστάτη Μπαλτάκου

15:26 3/4/2014 - Πηγή: Matrix24

«Ο πρωθυπουργός με ενημέρωσε ότι τοποθετεί έναν τεχνοκράτη. Έναν ανώτατο δικαστή στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης και αυτό είναι σημαντικό γιατί εμάς μας ενδιαφέρει η προστασία των θεσμών, η προστασία της δημοκρατικής ευαισθησίας», είπε, υποστηρίζοντας ότι στη θέση αυτή δεν χρειάζεται ένα πρόσωπο με ισχυρές πολιτικές απόψεις και ενεργό δράση «που φτάνει μέχρι τα όρια των ανεπίτρεπτων πρωτοβουλιών, των απαράδεκτων πρωτοβουλιών»...

«Θέλουμε έναν καλό νομικό, τεχνοκράτη, ένας δικαστής μπορεί να παίξει το ρόλο αυτό,

χωρίς να αναμειγνύεται στα πολιτικά θέματα», πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας ότι για το ΠΑΣΟΚ το σημαντικό είναι να λειτουργήσει η προγραμματική συμφωνία και να έχει προοδευτικό πρόσημο η κυβερνητική πολιτική. Υποστήριξε άλλωστε πως πλέον αποκτά προοδευτικό πρόσημο, καθώς εκτίμησε ότι ο κόσμος νιώθει ότι αλλάζουν τα δεδομένα και βγαίνουμε από την πολυετή, τεράστια και σκληρή προσπάθεια που κάναμε για τη διάσωση και την ανασυγκρότηση της χώρας. Έλεγε δηλαδή πως "η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα κόμμα, πως η Χρυσή Αυγή είναι ένα μόρφωμα αντισυνταγματικό», καλώντας όλες τις πολιτικές δυνάμεις του συνταγματικού τόξου να ομονοήσουν και να δράσουν ενωμένες απέναντι στο ναζισμό, την ξενοφοβία, το ρατσισμό, τη βία.

«Αυτό δυστυχώς άργησε, δεν υπήρξε ανταπόκριση. Ήμασταν μόνοι. Και φυσικά, από ένα σημείο και μετά, δηλαδή από την άγρια δολοφονία του μακαρίτη, του αδικοχαμένου μουσικού Φύσσα, άρχισε η δικαιοσύνη να παίρνει πρωτοβουλίες», είπε, σημειώνοντας ότι αυτές θα έπρεπε να έχουν αναληφθεί και νωρίτερα.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, υποστήριξε ότι πρόκειται για δικαστικές πρωτοβουλίες, που κινούνται στο πλαίσιο της ανεξαρτησίας τη δικαιοσύνης και της διάκρισης των εξουσιών, απαντώντας έτσι εμμέσως σε όσους μιλούν για πολιτική παρέμβαση. Ο κ.Βενιζέλος, αφού επανέλαβε τον πλήρη σεβασμό του στη λειτουργία των θεσμών και δη των δικαστικών θεσμών, θύμισε πως στο πολιτικό σκέλος το κόμμα του είχε μία πολύ καθαρή θέση απέναντι στην Χρυσή Αυγή, την οποία ακολούθησαν τελικά και όλοι οι άλλοι.

Επεκτείνοντας δε τον συλλογισμό του, υποστήριξε πως "ολόκληρη η εθνική στρατηγική που ακολουθούμε για την έξοδο της χώρας από την κρίση είναι η δική μας εθνική στρατηγική, στην οποία προσχώρησε η Νέα Δημοκρατία αργότερα, κάποια στιγμή και η ΔΗΜΑΡ, αλλά δυστυχώς έφυγε". Εξού και επανέλαβε την μεγάλη σημασία που έχει για εκείνον ο προοδευτικός πόλος στην κυβέρνηση που τώρα εκφράζει το ΠΑΣΟΚ, όπως είπε, να είναι ενισχυμένος.

Η αποστροφή του λόγου του, δε, ότι "μακάρι να μην είχε φύγει η ΔΗΜΑΡ, μακάρι να είχε συνεργαστεί μαζί μας, όπως θέλαμε, ώστε να υπάρχει εξαρχής ένας προοδευτικός πόλος και όχι μια τριγωνική σχέση στην κυβέρνηση. Αλλά έχουμε μπροστά μας πολύ δρόμο και μετά τις ευρωπαϊκές και αυτοδιοικητικές εκλογές γιατί η χώρα πρέπει να ολοκληρώσει το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης", ερμηνεύθηκε ως νέο άνοιγμα προς τη ΔΗΜΑΡ την επαύριο των εκλογών.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου για τον κ.Μπαλτάκο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, το ...απέφυγε.

Keywords
Τυχαία Θέματα