ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΟΔΟΣ, ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ

«Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται. Υπάρχουν αποκλίσεις, δεν έχουν κλείσει ακόμα. Θα συνεχίσουμε και την επόμενη εβδομάδα. Απλώς, ευελπιστούμε στο Eurogroup να έχουμε μια θετική παρουσίαση από την τρόικα».


Οι δηλώσεις αυτές του Γιάννη Στουρνάρα μετά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά μπορεί μεν να μη διαψεύδουν πως στο χθεσινό ραντεβού με την τρόικα σημειώθηκε

πρόοδος, ωστόσο επιβεβαιώνουν ότι όχι μόνο δεν υπάρχει τελική συμφωνία, αλλά κι ότι κάθε άλλο παρά δεδομένο είναι το περιεχόμενο της αξιολόγησης των δανειστών που θα παρουσιαστεί στο αυριανό Eurogroup στο Λουξεμβούργο.

Ο κ. Στουρνάρας επανέλαβε επίσης πως «δεν υπάρχουν πολιτικές λύσεις, διαπραγματεύσεις με την τρόικα υπάρχουν. Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό» και πρόσθεσε: «Προσπαθούμε να συμβιβαστούμε. Προσπαθούμε να βρούμε ένα συμβιβασμό που να συμφέρει την Ελληνική οικονομία και τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα».

Θετικές πάντως χαρακτήρισε τις συζητήσεις με την ελληνική πλευρά για το χρέος η Κριστίν Λαγκάρντ. «Η συζήτηση είναι πολύ καλή και πολύ παραγωγική» δήλωσε χαρακτηριστικά η επικεφαλής του ΔΝΤ στο περιθώριο συνεδρίου στο Ριαντ της Σ. Αραβίας. Την ίδια ώρα, ο κοινοτικός Επίτροπος επί Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν, επίσης έκανε λόγο για πρόοδο, σημειώνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις είχαν προχωρήσει και ότι η σύναψη συμφωνίας είναι δυνατή κατά τις επόμενες ημέρες.

Κι ενώ σήμερα η τρόικα αναχωρεί για το Λουξεμβούργο μαζί με την ελληνική αποστολή για τη συνεδρίαση του Eurogroup, οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και την επόμενη και την μεθεπόμενη εβδομάδα κι για το λόγο αυτό οι υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι των δανειστών μας θα επιστρέψουν την Τρίτη στην Αθήνα μαζί με τον υπουργό Οικονομικών.

Χθες ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείο Οικονομικών, αποτιμώντας τη συνάντηση με την τρόικα, έλεγε χαρακτηριστικά πως «θέλουμε να κλείσουν όλα τα μέτρα, της διετίας 2013-14, και τα δημοσιονομικά, και τα διαρθρωτικά. Η λεγόμενη ρήτρα απόκλισης ή επίτευξης στόχων είναι στο τραπέζι αλλά δεν έχει γίνει ακόμα αποδεκτή από την τρόικα». Το ίδιο στέλεχος πάντως διέψευσε ότι κόβονται τα δώρα από το επίδομα ανεργίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα