«ΕΥΧΗΣ ΕΡΓΟΝ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΝΑ ΠΑΡΕΜΕΝΕ ΥΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΛΕΓΧΟ»

Αυτή ήταν μεταξύ άλλων η δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος έσπευσε να ευχηθεί εκ νέου ότι «το νέο τραπεζικό σχήμα, θα συνεχίσει να παρέχει στους αγρότες και κτηνοτρόφους τα τραπεζικά προϊόντα και τη ρευστότητα που χρειάζονται».

«Το τελευταίο διάστημα, μόλις το 13% των χορηγήσεων της ΑΤΕ κατευθύνονταν σε αγρότες ή Συνεταιρισμούς. Την ίδια ώρα τα επιτόκια είχαν αυξηθεί τόσο που δυσχέραιναν ιδιαίτερα την παροχή ρευστότητας στον αγροτικό τομέα», δήλωσε σχετικά ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σε συνέντευξή του στον

ρ/σ Flash και μίλησε για «αδιέξοδο στο οποίο βρέθηκε η ΑΤΕ». Σε αυτό το πνεύμα δικαιολόγησε την κυβέρνηση για την απόφαση, που πήρε να μεταβιβάσει το υγιές κομμάτι της ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς.

Πέραν τούτου, σε επίπεδο εξοικονόμησης από τον προϋπολογισμό, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πρόκειται να μετακομίσει σύσσωμο στο πρώην κτίριο του «ΚΕΡΑΝΗ» στην οδό Θηβών. Αυτή η κίνηση θα έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση εκατ. ευρώ ετησίως σε ενοίκια από διάφορα κτήρια στην Αθήνα, που στεγάζονται οι υπηρεσίες του Υπουργείου.

Τέλος σε επίπεδο αποζημιώσεων, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος δεσμεύτηκε για την αποκατάσταση της εξισωτικής αποζημίωσης στα 160 εκατ. ευρώ. Υπενθύμισε ότι «η προηγούμενη κυβέρνηση είχε περικόψει το ποσό αυτό στα 100 εκατ. Ευρώ. Αντί λοιπόν για 72 χιλιάδες νοικοκυριά κτηνοτρόφων που θα την πάρουν τώρα, θα την έπαιρναν μόλις 40 χιλιάδες». Τόνισε δε ότι η εξισωτική αποζημίωση θα καταβάλλεται σε κτηνοτρόφους και αγρότες, οι οποίοι βρίσκονται σε ορεινές, μειονεκτικές, νησιωτικές περιοχές και τους δίνεται ως αντιστάθμιση για το γεγονός ότι καλλιεργούν χωράφια χωρίς μεγάλες αποδόσεις ή έχουν φτωχούς βοσκότοπους.

Keywords
Τυχαία Θέματα