Εδώλιο για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες δείχνει ο εισαγγελέας για τον Β. Ρέστη

Ο εισαγγελικός λειτουργός μάλιστα προτείνει να διατηρηθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα που του είχε επιβληθεί μετά την απολογία του στην ανακρίτρια για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Σύμφωνα όμως με την έρευνα της Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος (που είναι αρμόδια για τους ελέγχους πόθεν έσχες) αλλά και όσα αναφέρονται στην πρόταση του κ.Δραγάτση, ο κατηγορούμενος κατά τις δηλώσεις των ετών 2008.2009,20010, 2011 δήλωσε πως μετέχει με οποιονδήποτε τρόπο σε 6 εταιρίες ανά τον κόσμο, και το 2012 σε 8. Ο εισαγγελέας όμως επικαλούμενος την έρευνα της αρχής και τα έγγραφα

της δικογραφίας επισημαίνει πώς ο κατηγορούμενος δεν δήλωσε τη συμμετοχή του σε 251(!!!) μεταξύ των οποίων και εξωχώριες στην Λιβερία και τις νήσους Μάρσαλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ποινικά ελεγχόμενος εφοπλιστής αρνείται τις κατηγορίες και τη σχέση με εξωχώριες εταιρίες υποστηρίζοντας παράλληλα ότι δεν ασχολείτο ο ίδιος με την σύνταξη των δηλώσεων πόθεν έσχες.

Τον τελευταίο λόγο πάντως για την παραπομπή ή μη του Β. Ρέστη σε δίκη τον έχουν τα μέλη του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που θα ασχοληθούν με την υπόθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα