Εδώλιο για δεύτερο πρώην Υπουργό

Πρόκειται για τον Τάσο Μαντέλη, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων » της Siemens ,αλλά η εκδίκαση της υπόθεσης θεωρείται αμφίβολο αν θα ξεκινήσει σήμερα, λόγω της προγραμματισμένης αποχής των δικηγόρων και της στάσης δικαστών και δικαστικών υπαλλήλων, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα ελλειπή μέτρα φύλαξης στα δικαστήρια , με αφορμή την επίθεση που έγινε στην Ευελπίδων την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Τάσος Μαντέλης νομιμοποίησε παράνομα χρήματα που έλαβε από τη γερμανική εταιρεία,

χρήματα τα οποία αποτελούσαν «δώρο» για την υπογραφή, το 1997, της σύμβασης 8002 του ΟΤΕ για την ψηφιοποίηση των κέντρων του.

Το εδώλιο μαζί με τον κ. Μαντέλη, ο οποίος από την αρχή υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο ποσό ήταν προεκλογική χορηγία και όχι παράνομο αντάλλαγμα , θα μοιραστούν οι Γεώργιος Τσουγκράνης επιχειρηματίας και κουμπάρος του κ. Μαντέλη, Αντωνία Μάρκου εφοριακή υπάλληλος και Ηλίας Γεωργίου πρώην στέλεχος της ελληνικής Siemens .

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών ο πρώην υπουργός κατηγορείται ότι έλαβε από τα λεγόμενα «μαύρα ταμεία» της γερμανικής εταιρείας συνολικό ποσό 450.000 γερμανικών μάρκων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με το ίδιο βούλευμα απαλλάχθηκε από την κατηγορία για την υπόθεση ο Δημήτριος Νέγρης.

Η υπόθεση του πρώην υπουργού διαχωρίστηκε από τη μεγάλη δικογραφία για την σύμβαση 8002 του ΟΤΕ, λόγω κινδύνου παραγραφής, έπειτα από σχετικό αίτημα των εφετών ειδικών ανακριτών, που χειρίζονται συνολικά την υπόθεση των αποκαλούμενων «μαύρων ταμείων» της Siemens.

Keywords
Τυχαία Θέματα