«Έχω κάνει τις επιλογές μου»

Την ανάγκη ενός ευρωπαϊκού, ριζοσπαστικού, σοσιαλδημοκρατικού κόμματος τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη διάρκεια παρουσίασης του βιβλίου του «Θέση για τη νέα ελληνική ανόρθωση» στο συνεδριακό κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής.

«Τέτοιο κόμμα δεν υπάρχει σήμερα», είπε, αρνούμενος όμως να προσδιορίσει αν μιλά για ένα νέο κόμμα, για το μετασχηματισμό ενός υπάρχοντος, ένα σχηματισμό τύπου ιταλικής «Ελιάς» ή για τη συμπόρευση των πολιτικών κινήσεων

του χώρου. Ο ίδιος υποστήριξε ότι έχει κάνει τις επιλογές του και η καθυστέρηση δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως «κατενάτσιο» αλλά ως ανάγκη να προηγηθούν τα εθνικά θέματα.

«Καλούμαστε για τέταρτη φορά οι Έλληνες βουλευτές να ψηφίσουμε μέτρα περικοπών στη βάση διλήμματος και εκβιασμού», είπε, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος θα κάνει το καθήκον του, στηρίζοντας τη συμφωνία των αρχηγών, που αποδείχτηκε όπως πρόσθεσε ότι εμπεριέχει στοιχεία διαπραγμάτευσης. Μη μπορώντας όμως -όπως είπε- να ανεχθεί να μη γίνονται «αυτά που έχουμε πραγματικά ανάγκη», ζήτησε ρήξη με το πολιτικό και κομματικό σύστημα, σημειώνοντας ότι «δεν αλλάξαμε και βουλιάζουμε, δεν υπάρχουν τα ισοδύναμα που θα μας έσωζαν». Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε ότι η μετατόπιση στο κέντρο για τον ίδιο θα αποτελούσε αρνητική εξέλιξη, εμμένοντας στην κεντροαριστερά και το σοσιαλδημοκρατικό χώρο. Υποστήριξε άλλωστε ότι το 20% των εκλογών για τα δύο κόμματα του χώρου (ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) αποτελεί καλή βάση για να ξεκινήσει κανείς, δεδομένου ότι αυτό το ποσοστό ήρθε στη χειρότερη στιγμή του χώρου.

Επέμεινε τέλος στην ανάγκη σχεδίου για την ανάπτυξη της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα