Δυσφορία στο ΠΑΣΟΚ για τους χειρισμούς της κυβέρνησης

Επιμένουν ασφαλώς να δείχνουν εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη και να εξάρουν την –αποδεδειγμένη και σε αυτή την περίπτωση, όπως λένε- ανεξαρτησία της, πλην όμως δεν στηλιτεύουν τη δημιουργία κλίματος ευφορίας το Σάββατο, προφανώς χωρίς να έχει «δεθεί» καλά ότι οι κατηγορίες εις βάρος τους θα οδηγούσαν σε σίγουρη προφυλάκιση, με αποτέλεσμα το «πάγωμα» που ακολούθησε χθες σε κοινωνία και πολιτική σκηνή, αλλά και τις προκλητικές εικόνες που διαδέχθηκαν την αναχώρησή τους από τα δικαστήρια της Ευελπίδων και τη ΓΑΔΑ αντίστοιχα.

Στην

εισήγησή του κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος έσπευσε να θυμίσει το επιτακτικό αίτημα του ΠΑΣΟΚ για εγρήγορση και συστράτευση του συνταγματικού τόξου κατά της Χρυσής Αυγής, αφήνοντας αιχμές για την μη ύπαρξη ανταπόκρισης. «Έπρεπε να φτάσουμε σε στυγνή δολοφονία, σε στυγνές δολοφονίες, έπρεπε να φτάσουμε να συνδεθεί μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων με σοβαρότατα εγκλήματα του κοινού ποινικού Δικαίου για να τεθεί το ζήτημα πως υπάρχει και λειτουργεί μια εγκληματική οργάνωση συνδεδεμένη με ένα κόμμα και να ασκηθούν ποινικές διώξεις από την ίδια την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου», είπε.

Επιχείρησε δε να προλάβει τυχόν «πάγωμα» άλλου είδους διαδικασιών, μιλώντας μεταξύ άλλων για «απάντηση που προβλέπεται από το Σύνταγμα» για όποιον τολμήσει να καταστρατηγήσει τις κοινοβουλευτικές και εκλογικές διαδικασίες και να ευτελίσει τους θεσμούς. Ζήτησε την ολοκλήρωση της αντιρατσιστικής νομοθεσίας στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προδιαγραφών, ενώ τόνισε ότι «προχωράει η τροπολογία για την αναστολή της χρηματοδότησης όταν έχουμε ασκήσεις ποινικών διώξεων για πολύ σοβαρά εγκλήματα τα οποία απειλούνται με πολύ μεγάλες ποινές».

Στην ίδια συνεδρίαση, στελέχη του ΠΑΣΟΚ καταφέρθηκαν κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στο θέμα της Χρυσής Αυγής. Για έναν «σκληρό δεξιό με σκληρή πολιτική πλατφόρμα» φέρεται να μίλησε ο Κώστας Σκανδαλίδης, αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ όμως να τον «επαναφέρει στην τάξη», συνιστώντας συγκράτηση και ψυχραιμία και προτείνοντας να μην πουν τίποτε άλλο εωσότου ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα που βρίσκεται στην αρχή της. Στο ίδιο μήκος κύματος πάντως κινήθηκαν, με αφορμή και τις δηλώσεις του Φαήλου Κρανιδιώτη, στελέχη όπως ο βουλευτής Θάνος Μωραΐτης, ο γραμματέας της Νεολαίας Παύλος Χρηστίδης και η Τόνια Αντωνίου.

Με το ΠΑΣΟΚ στην παρούσα φάση να μην επιθυμεί να προσωποποιήσει τις ευθύνες για τους χειρισμούς, για «στρατηγική ήττα της κυβέρνησης», η οποία μάλιστα δεν ωφελήθηκε επικοινωνιακά από την υπόθεση, μίλησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος. Σε πιο ήπιους τόνους, για «ανοιχτό μέτωπο με τον νεοναζισμό και τη ρατσιστική και κοινωνική βία» μίλησε ο επικεφαλής του Τομέα Επικοινωνίας του κόμματος Δημήτρης Καρύδης, μη σχολιάζοντας τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, τη στιγμή μάλιστα που η όλη διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα