Δυο νέες θανατηφόρες επιθέσεις στο Αφγανιστάν

19:20 6/4/2013 - Πηγή: Matrix24

Η πρώτη φονική σημερινή επίθεση σημειώθηκε στην επαρχία Ζαμπούλ. «Τρία μέλη της Isaf και δύο πολίτες που ανήκαν στο συνασπισμό σκοτώθηκαν σε επίθεση με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η Isaf. Όπως δήλωσε εκπρόσωπός της στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η επίθεση έγινε με παγιδευμένο αυτοκίνητο.

Μία δεύτερη επίθεση εξεγερμένων, αυτή τη φορά στο ανατολικό Αφγανιστάν, προκάλεσε το θάνατο ενός αμερικανού πολίτη, όπως ανέφερε σε ανακοινωθέν του ο

αμερικανικός στρατός χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.

Την ευθύνη για την επίθεση στη Ζαμπούλ ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, οι οποίοι έκαναν λόγο σε ιστοσελίδα τους για μια «καρποφόρα επίθεση μάρτυρα» η οποία έγινε καθώς «ο επαρχιακός κυβερνήτης πλησίαζε μια συγκέντρωση των ξένων εισβολέων για να επισκεφθεί ένα νεοκατασκευασθέν νοσοκομείο».

Από την επίθεση υπήρξαν επίσης θύματα μεταξύ των αφγανών αμάχων, ανέφερε η Isaf, ωστόσο δεν διευκρίνισε ποιες ήταν οι εθνικότητες των στρατιωτών που σκοτώθηκαν.

Σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο «ένα αυτοκίνητο φορτωμένο εκρηκτικά εξερράγη το πρωί του Σαββάτου στον τομέα Καλάτ (πρωτεύουσα της επαρχίας Ζαμπούλ) κατά τη διέλευση αυτοκινητοπομπής του ΝΑΤΟ με σημαντικό αριθμό θυμάτων».

«Βρισκόμασταν καθ΄ οδόν προκειμένου να λάβουμε μέρος σε ένα προγραμματισμένο γεγονός όταν ακούστηκε μια ανάφλεξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή μας. Υπήρχαν οχήματα και ξένοι στρατιώτες κοντά στον τόπο της έκρηξης», δήλωσε στο AFP ο Άσραφ Νασίρι, κυβερνήτης της Ζαμπούλ.

«Ένας γιατρός και ένας πολίτης σκοτώθηκαν και δύο από τους σωματοφύλακές μου τραυματίστηκαν», πρόσθεσε ο ίδιος. Σύμφωνα με τους Ταλιμπάν, 11 «εισβολείς» σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίστηκαν, ενώ ένας φρουρός του κυβερνήτη σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα